[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie of word ik gek

Gepost door Ayse 
Nou Ayse,

Ga dan toch maar gauw beginnen, ik ben (en nog zoveel) het levende voorbeeld.

Ik heb 13 jaar lang geroepen, dat ik helemaal geen stress had en dat mijn klachten daar HELEMAAL niet van kwamen.

Wel dus....of misschien is er een andere oorzaken/'>oorzaak waardoor wij zijn gaan HyperVentileren, geen idee, alleen weet ik wel zeker dat we chronische hyperventilatie hebben.

Hoe en waarom vind ik niet zo belangrijk meer, alleen maar hoe ik er vanaf kan komen.

Probeer het, nu is het ook niks, het is het zeker waard.

Groetjes Sandra.
Re: hyperventilatie of word ik gek
29 December 2008 18:25
hoihoi allemaal


ik zit er erg mee vandaar ik kan pas 14 jan naar de cardioloog

nu sinds een tijdje heb ik last van overslaan hart na het eten (je begrijpt ben er me bezig en let tijdens het eten erg op) nu vanavond na het eten ga ik afruimen en ben de vaatwasser aan het inruimen en mijn gasfornuis aan het schoonmaken en ik heb het benauwd ik ga naar binnen om ff te zitten en een sigaretje te roken en een kop koffie te drinken loop ik naar binnen en word draaierig en me hart gaat als een gek tekeer ik ff naar buiten frisse lucht halen en in mijn handen blazen en het werkt het word al iets minder ik begin daarna te trillen en het lijkt alsof alsof ie een keer overslaat

Nou heb ik tijdens het eten een vriendinnetje van mijn dochter te eten weet niet of dat het is maar is er iemand die dit herkent


tot zo groetjes ayse
Hai Ayse,

Je bent je erop aan het focussen, want je bent al bang dat je het weer krijgt.

En ja...dat gebeurd dan ook...Trillen is heel normaal, dat hoort er helemaal bij. Daarna zakt het meestal.

Ik heb maar 1 raad en dat is HyperVennen!!!

Succes, groetjes Sandra.
hi hi

probeer aub ook te kijken WAAROM je deze chronische hyperventilatie aanvallen en angstaanvallen op je borst hebt!!

Vaak doet ons lichaam iets als beschermmechanisme of reactie op iets. In dit geval zou je ook door emoties of gebeurtenissen of overlevingsstrategieen die je al lang (onbewust) gebruikt klachten gekregen kunnen hebben. Sterker nog, vaak is dit de oorzaken/'>oorzaak van de angsten en chronische hyperventilatie.
In het minste geval speelt het fors mee.

Ik lees veel mensen AD medicijnen slikken. Ik snap dat best (hoewel ik er zelf niet aan wil en voorlopig ook niet ga doen) en als het MOET MOET het.
Maar het is geen oplossing mensen. slechts een hulpmiddel. Bovendien erg moeilijk af te bouwen uiteindelijk en vaak ga je dan weer door dezelfde spookbeelden en klachten. en dan met een beetje pech sta je weer op NUL.

Ik heb het om me heen te vaak zien gebeuren.

Geldt natuurlijk niet als 100% waarheid en voor iedereen, maar ben wel voorzichtig met AD medicijnen.
Het zijn nou ook geen snoepjes natuurlijk. En het afbouwen is een crime merkte ik bij velen

Wat ik wil zeggen, werk ook aan de oorzaken/'>oorzaak, ga daar naar op zoek, en verdoof niet alles met AD medicijnen , tenzij je echt muur en muur vastloopt dan tijdelijk gebruiken imo
Hey Ayse,

even zeuren hoor. Maar weet je wel dat je door koffie en sigaretten ook hartkloppingen krijgt? Sinds ik weet dat ik chronische hyperventilatie heb, drink ik na 12 uur smiddags geen koffie meer, en meestal maar hooguit 2 kopjes. Met roken ben ik ook geminderd....want echt daar wordt het ook niet beter van. Ook icetea en cola lokken fijne hartkloppingen uit.....

Misschien ben je net als mij ook een stressroker? Ik dus wel.... En kan er daarom toch ook niet helemaal afblijven nu... Ik ben wel van plan dat als ik me strax weer wat beter voel er toch echt mee te stoppen!!!

Probeer het maar eens en je merkt na een weekje al dat de hartkloppingen beter worden. Op hele erge dagen drink ik zelfs helemaal geen van deze dranken en hou ik het bij water of kruidenthee... Groene thee met citroen werkt redelijk rustgevens bij mij (ook goed voor je darmpjes).

Heel veel sterkte en ik hoop echt voor je dat het beter wordt. En nog een kleine tip...Als je pas dan bij de cardioloog terecht kan, kun je eventueel ook zelf bij de 1ste hulp aankloppen... Die keuze heb ik destijds wel gemaakt en nog steeds geen spijt van. Ik kon niet nog zo angstig weken doorleven! Het haalt niet alle angst weg, maar het geeft wel een bepaalt soort geruststelling om te relativeren op de vervelende momenten....


En Richard, ben het idd met je eens... De oorzaken/'>oorzaak oplossen is beter. Toch moet je soms even een time-out hebben. Ik heb zelf diazepam. als ik het heel slecht heb ( en dit varieert soms van weken niet en dan weer een week wel) dan neem ik een warme douche, neem een diazepammetje en kruip lekker diep onder de dekens voor een lange nacht om vervolgens uitgerust wakker te worden en er weer even tegen aan te kunnen! Maar dagelijks slikken? Nee, zou ik ook niet willen... maar een persoonlijke keuze voor een ieder!

Groetjes Bernice
hoihoi allemaal

ben er weer ff hoor weet je wat ik gister ineens had was echt doodeng hoor ik zit ff achter de laptop en ineens word ik niet goed alles links in mijn gezicht voelde raar ik had een soort piep maar ook niet echt helemaal en ineens heel draaierig en hartkloppingen echt dood en dood eng nu ik dat ff aan het opschrijven ben voel ik me meteen weer gejaagd worden en heb echt ontzettende last van mijn ogen ze voelen raar en branden en ik heb nog steeds heel erg na het eten hartkloppingen of overslaan van het hart ik durf bijna niks meer te eten jajajajajaja wat ben ik toch een zeur he ik weet het maar ik weet niet waar ik anders terecht kan maar mijn man weet het ook ff niet meer hij weet dat er wat is maar weet ook niet meer wat ie er mee aan moet.......


veel liefs en tot gauw
Hoi Ayse, wat jij schrijft dat je bijna niets meer durft te eten dat ken ik.
Jarenlang voelde ik me na t eten ook zo raar en opgefokt. Het gevolg was dat ik angst kreeg om te eten want na iedere maaltijd was t bal
Ik heb toen uit laten testen of ik soms verkeerd op voeding reageerde en de uitslag was enorm!!
Ik heb toen een half jaar een dieet gevolgd


geen suiker, prei uien koolsoorten peulvruchten, maisproducten alcohol,noten,gist en ga zo maar door. Het was moelijk vol te houden ,
Een half jaar geleefd op paprika tomaten sla witlof en zuurdesembrood, maar ik knapte er enorm van op.
Nu ik weer in zo'n onrustige tijd zit let ik weer op mijn voeding en t scheelt echt!!
Al laat je de suiker maat staan dat is de trigger bij de meeste mensen.

Altijd de moeite waard om eens te laten uittesten. Soms regeer je op iets wat toch heel gezond lijkt maar in jouw lichaam een verkeerde reactie geeft.

Succes en hou vol
liefs, erika
Hai,

Ik heb ook jarenlange hartkloppingen gehad na het eten.
Ook ik heb me toen uitgebreid op allergien en overgevoeligheden laten testen. Daar kwam ook van alles uit.

Ook ik heb toen op zuurdesem, appels en groente geleefd.

Suiker en koffie moet je echt schrappen uit je menu! Mijn eerste hyperventilatie aanval kwam na het drinken van drie sterke koppen koffie!!!! Vreselijk!!!

MIjn hartkloppingen verdwenen er echter niet mee. Alles heeft wel meegewerkt ten goede, het is niet voor niets geweest, maar mijn hartkloppingen gingen er niet mee over.

Na het HyperVennen werd dit pas minder en na het slikken van AD medicijnen is het bijna over. Dus toch een chronische hyperventilatie klacht!!!

En niemand die me dat al die jaren kon vertellen.
Een tip heb ik nog wel voor je: gelijk na je eten direct aan de slag, stevig aan de slag, dan had ik er veel minder last van.
OP de bank of aan tafel blijven zitten, dat zorgde bij mij voor veel langer en heftiger hartkloppiingen.

Succes met alles, groetjes Sandra.
Hallo


ik heb nog ff een vraagje he ik heb zo een last van me maag bovenin rechts een zeurend gevoel de huisarts zegt dat het kan komen door hyperventilatie maar ja dat vind ik wel erg makkelijk kennen meer mensen hier dit.....


Groetjes ayse
Ik denk dat je huisarts gelijk heeft. tijd om de hyperventilatie aan te pakken!!

Groetjes
Claudia
Hoi Ayse. Ik heb net al jouw vertelsels doorgelezen en 1 ding snap ik niet.
Waarom ben je nog steeds niet aan t HyperVennen???

Je vraagt steeds bevestiging en herkenning en die krijg je van iedereen volop, maar JIJ ben t degene die in beweging moet komen.
je vraagt steeds opnieuw of anderen ook hartkloppingen en maagpijn hebben. Ja dat hebben we allemaal!!! want we hebben allemaal net als jij chronische hyperventilatie!

Het is heel prettig om herkenning bij elkaar te vinden en dat moet je ook zeker blijven doen maar ondertussen is het wel handig als je met al die reacties die je kriijgt aan de slag gaat.
Blijf niet hangen maar kom in beweging!!!!!

Als je de artikelen op de site doorleest zul je zien dat al jouw klachten daar beschreven staan en ook de reden waarom je die hebt. dat geeft rust en dan kun je de angst om allerlei enge ziektes te hebben loslaten. toch een hele geruststelling dat t eigenlijk een welliswaar lastige maar onschuldige onbalans is die je zelf weer kunt herstellen

Je hebt niets te verliezen. Baat het niet dan schaadt het niet. maar zolang je zelf niets doet gebeurt er dus niets!

succes, erika



Bericht bewerkt (05-01-2009 15:20)
Ja....dat waren mijn gedachten ook Ayse.....kom op....HyperVennen.......anders kom je er niet vanaf....en dat willen we toch allemaal zo graag?

Zet hem op!!!

Liefs Sandra.

ps. Probeer alvast de probeerversie maar.
ik bedoel het niet verkeerd , maar het is geen wetmatigheid dat ALS je gaat HyperVennen dat je er dan van afkomt lijkt me. Zo te lezen wel een goed hulpmiddel, maar gezien het heel lang duurt bij velen, moet je je afvragen WAT nu wel en WAT nu niet heeft bijgedragen aan het JE BETER VOELEN.

Ligt hem voor mijn gevoel ook aan de OORZAAK
Want waardoor worden je aanvallen getriggerd?
IS het met name ANGST, dan zal HyperVennen ( adem inhouden begrijp ik o.a) misschien wel helpen om je beter te voelen, maar of het alles OPLOST? het onderliggende PROBLEEM?

Dat zou ik nooit durven zeggen.

Overigens kan iemand me nou eens uitleggen wat de techniek achter HyperVennen is.

Moet je je adem lang kunnen inhouden?
Ik lees sommige mensen 50 tot 80 seconden opschrijven.. dat lijkt me erg lang en wat WIN je daar nou mee dan?

Waarom is 20 of 30 seconden je adem inhouden niet genoeg.
Je adem inhouden is sowieso overigens niet natuurlijk en je bloeddruk loopt dan behoorlijk op tijdens het inhouden, IS dat dan goed?

Dus wat is de techniek nu precies?

p.s. geen negatieve kritiek, maar ik ben altijd voorzichtig met dit soort zaken voor er eventueel aan te beginnen.
Re: hyperventilatie of word ik gek
05 January 2009 19:16
Hallo Ayse,

Ik snap jouw terughoudendheid. Maar uit wat je hierboven schrijft wordt het mij duidelijk dat je onze site niet (of niet nauwkeurig) hebt gelezen. Het is van vitaal belang - voor je gaat HyperVennen - dat je begrijpt wat chronische hyperventilatie precies is doet in je lichaam. Dan begrijp je ook wat de therapie van het inhouden van de adem precies gaat doen met je lichaam. Zo lang je die kennis niet hebt zal je met duizend vragen blijven zitten. Dus mijn advies, lees eerst heel goed de artikelen op onze site [www].hyperventilatie.info door. Dan zal je heel veel duidelijk worden over de werking van het ademcentrum in de hersenen. Want daar ligt de bron van jouw hyperventilatie. En dat is waar de therapie ingrijpt.

Ik hoop dat je het echt gaat lezen en als je dan nog vragen hebt, mail me of stel ze hier op het forum.


Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
hoi allemaal ga binnenkort ook beginnen met HyperVennnen maar ga ook bijna verhuizen

ik weet dat jullie gelijk hebben maar ben gewoon erg onzeker zit nu ook niet lekker in me vel en nu sinds een paar dagen lig ik in bed en zodra ik lig word ik draaierig gaat me hart heel erg tekeer en ik heb het niet meer nu had ik af en toe het kloppend gevoel van me middenrif ik denk dat het mijn hart is maar weet het ff niet meer nu heb ik het steeds vaker ook overdag echt raar mocht er nog iemand een tip hebben laat het me aub weten


dikke knuf ayse

Meer weten over het HyperVen programma?