[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

meer klachten eerste week

Gepost door MKU0001 
meer klachten eerste week
27 September 2014 18:59
Ik ben nu een week bezig. De trails gaan goed. Nu ervaar ik wel meer klachten lijkt het. Spanning, dizzy, angstig enz.....de bekende hyper klachten. Hebben meer mensen daar last van en hoe lang kan het in het begin duren voor deze minder worden. Ik las eerder al dat er in het begin meer klachten kunnen ontstaan.
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 09:38
In het begin kunnen de klachten wat toenemen. Dat effect wordt vanzelf minder na een aantal dagen oefenen. Als het blijft kunt u het aantal trials per sessie wat verminderen naar bijvoorbeeld 5 trials per sessie. Als het dan weer beter gaat, kunt u het langzaam weer opvoeren totdat u weer op de volledige 10 trials zit. Probeer om niet teveel te letten op de verschijnselen of op de ademhaling zelf.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 09:57
Hoi,

Ik ben nu ook een weekje bezig en ik had vooral de eerste dagen veel meer last van mijn klachten maar sinds 2 dagen voel ik me juist super!! Het gaat denk ik echt in golfbewegingen. Je lichaam is ook niet gewent om met meer co2 om te gaan dus zal zich denk ik ook even gaan verzetten waardoor de klachten tijdelijk verergeren . Geloof dat de meeste mensen die HyperVennen , dit hebben ervaren in het begin. Het werkt bij iedereen anders. Ik voel me nu 2 dagen super maar kan ook zo maar weer anders worden. De genezing gaat in golfbewegingen en je kunt je het beste laten meegaan met de stroming , dan je verzetten. Succes! We komen er uiteindelijk want HyperVen werkt echt! Volhouden en doorzetten!

Groetjes, Chantal
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 11:27
Ik kreeg pas na circa 11 weken wat meer klachten (ben nu ruim 3 maanden bezig), nog niet echt verbetering. Dus inderdaad, ieder mens is anders. Gewoon doorgaan.
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 13:43
Bedankt voor jullie reactie!
Ik ga zeker door! Ik ben ook teveel bezig met die bijwerkingen soms, dan let ik er zoveel op dat ik daardoor meer spanning opbouw en dan weer meer hyperventileer enz..... Kennen jullie vast ook wel. Moet het doorbreken, al is dat niet makkelijk en duurt dat soms wel even. Doorgaan !!!! smiling smiley
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 13:54
Klopt! Je moet juist niet bezig zijn met de bijwerkingen en ook niet teveel met je ademhaling bezig zijn. Door HyperVen gaat de ademhaling vanzelf weer goed zitten.
En inderdaad , iedereen is anders. De 1 doet er een jaar over en de ander voelt zich na 3 maanden al helemaal klachten vrij en dan heb je nog alles daar tussen in. Er spelen vele factoren mee. Je stress gehalte, lichaamsbouw, conditie, eten/drinken, leefstijl, roken, etc etc
Ik ontspan waar ik kan, sport minimaal 2x per week, let op mijn voeding, denk positief en blijf geloven in HyperVen!

Succes!
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 14:25
Dat roken is ook zo iets inderdaad. Volgens mij adem je daardoor ook compleet verkeerd. Ik probeer te stoppen, maar dat is ook best stressen. Maar denk wel dat het gaat lukken binnenkort:-) Ik was tien jaar gestopt, maar ging vorig jaar keer fout, STOM! Moet weer even 100% motivatie vinden, dan lukt het weet ik nog van de vorige keer. Dat sporten enzo doe ik sowieso wel, is ook gewoon fijn om te doen en als ik het niet doe voel ik me niet lekker. Beetje fit zijn is fijn en het is ook goed voor je ademhaling en stressontlading.
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 16:24
Nou ik denk als je zou stoppen met roken , je je nog véééél fitter zou voelen + dat je aardig wat geld overhoudt en je natuurlijk minder risico loopt op allemaal ziektes winking smiley
Ik weet waar ik het over heb hoor? Heb 12 jaar lang een pakje per dag gerookt tot ik een keer inhaleerde en heel hard op mijn hond blies en al dat teer zag en dat was mijn wake up call want wat je dan op je hand ziet, zit dus standaard in je longen!!! De fabrikant wordt rijker en ik zieker..hmmmm dacht ik...ik hou het geld lekker in mijn eigen zak en voelde me na een half jaar zoooooveel beter.
Maar goed, het is wel even die schakel omgooien. Ik rook inmiddels al 10 jaar niet meer. Zou nooit meer anders willen en vind sigaretten nu zelfs smerig winking smiley
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 16:32
Op je hond blazen is ook nooit vestandigspinning smiley sticking its tongue out
Het is ook vies! Ik heb ook tien jaar niet gerookt. Ik was vorig jaar in Berlijn en daar rookte iedereen overal, toen heb ik voor de gein een paar trekjes genomen, dat moet je dus nooit doen....voor je het weet rook je dus weer.
Ik heb goede hoop, ik ben eerder tien jaar gestopt, dus ik kan het!!!!
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 16:34
Hahahaha hand bedoel ik natuurlijk...LOL
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 16:35
En je kunt het zeker!!! Hoe vaak HyperVen jij? Ik 3x daags en als het niet lukt 2x daags maar niet minder dan 2x daags
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 16:45
Ik ook drie keer...minimaal twee keer.
Dat is goed te doen. Zo zwaar is die oefening helemaal niet eigenlijk, al lees ik ook dat sommige mensen juist hyper aanval krijgen door de oefening zelf, maar dat heb ik niet.
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 16:50
Ik vind het ook heel goed te doen. Veeeeel beter te doen dan die ademhalingsoefeningen die ik 4 maanden 2x daags deed. Liggend, zittend en staand. Morgen doe ik ze precies een week! Merk nu al echt verbetering en ik hoop jij eerdaags ook. Hoe lang heb jij al chronische hyperventilatie?
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 17:21
Al heel lang. Ik denk zo'n twintig jaar. Met periodes, soms ging het ook een tijd beter, maar het is wel altijd aanwezig geweest. Laatste tijd weer veel meer. Ik heb een paar maanden geleden nog een angst therapie gedaan, maar het lijkt wel of dat het juist erger heeft gemaakt. Is ook een heel andere benadering, steeds maar proberen paniekaanvallen tegen te gaan door exposure. Terwijl ik er steeds meer achter kom dat hyperventilatie de oorzaken/'>oorzaak is van de paniek en niet andersom, niet zozeer de angst. Die is er wel in drukke winkels soms, maar als ik niet hyperventileer is het ineens geen probleem meer. Dus zo bang ben ik niet. Ligt er helemaal aan hoe ik me voel.
En jij? Al heb ik volgens mij al een en ander gelezen. Ook al jaren. Heb je ook last van angst en paniek aanvallen?
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 18:05
Als ik terug kijk denk ik dat het bij mij is begonnen toen ik zo 16 jaar was ( inmiddels dus 22 jaar). Alleen wist ik het nooit. Toen ik 17 was had ik veel druk op de borst en heb met een holter gelopen maar niks aan de hand. Toen ging het weer heeeeel lang goed maar ik had wel vage klachten die ik nu kan verklaren zoals stemmingswisselingen , periodes slechter slapen, angsten ( beren op de weg) onzekerheid, druk op de borst, zenuwachtig gevoel , depressies etc ...alleen soms ging het ook jaaaren goed en was ik juist heel erg zelfverzekerd, vrolijk, sportief etc. 5 jaar geleden kreeg ik mijn eerste paniekaanval thuis. Had geen idee en dacht dat mijn laatste minuten geteld waren...door de medische mallenmolen en uiteindelijk kreeg ik dus te horen dat ik chronische hyperventilatie had. Nog nooit van gehoord en bij hyperventilatie dacht ik aan in een zakje blazen. Ik heb nog nooit acute hyperventilatie gehad. Ik heb ook niet vaak paniekaanvallen gehad. Ik had wel in bepaalde situaties extreem meer last ( bijv. drukke supermarkt of concert). Door ademhalingstherapie te gaan volgen 5 jaar geleden , was ik er met 4 maanden vanaf. Yes dacht ik!! Een jaar lang ging het perfect en de afgelopen 3-4 jaar weer wat vage klachten, ik ging dan weer wat oefeningen doen en dan was het weer weg. Ik kreeg wel steeds vaker dat gevoel van flauwvallen ( wat ik echt super eng vind). 6 maanden geleden kwam het in alle hevigheid terug. Ik zat op mijn bedrand en kreeg dat gevoel van flauwvallen maar omdat ik zo bang was, kreeg ik een paniekaanval en dat gevoel achter elkaar. Ik durfde niet te slapen en ik was weer helemaal terug bij af. De angst voor het gevoel maakte het erger, de onmacht, hulpeloosheid en onbegrip uit de omgeving verergerde mijn angst alleen maar en de vicieuze cirkel was gestart. Nog meer last en uiteindelijk zware depressieve gevoelens, niet of nauwelijks slapen. Meteen weer consequent iedere dag 2x daags mijn ademhalingsoefeningen gedaan maar ook die deden het dit keer niet genoeg voor mij. ja, ik sliep iets beter en mijn depressie nam af maar de vage klachten bleven. Toen kwam ik HyperVen tegen op internet. Ik lezen en dacht alleen maar ..té makkelijk! Maar ik bleef de succesverhalen lezen en las ook op andere sites ook positieve berichten over HyperVen. Er waren ook velen die zeiden dat het niks helpt maar zoals met alles heb je voorstanders en mensen die enthousiast zijn. Op een ander forum zei ook iemand dat HyperVen niet hielp maar ik weet achteraf dat die persoon het bijv. maar 3 maanden heeft gedaan en dan ook 1x daags dus tsja...logisch. Nou...het wordt nu wel een heel lang verhaal maar ik ben dus eindelijk begonnen met HyperVen en ik geloof echt dat dit gaat helpen maar dat het wel even doorzetten is. Ik ben nu mijn angst therapie overigens aan het afronden winking smiley
Ik heb de angst therapie gedaan omdat ik zoooo bang was voor dat gevoel van flauw vallen dat iedere keer als ik het voelde opkomen, ik de hele angst cirkel weer opstartte. Ik weet nu dat er niks gebeurd en dat het pure stress ontladingen zijn. Rob heeft me dat ook uitgelegd en nu omarm ik het eerder dan dat ik er bang voor ben.

Het gaat nu al 75% beter met mij als een half jaar geleden. Nu de laatste 25% en dat gaat me lukken en ik denk zelfs dat ik me wellicht nog beter als ooit ga voelen omdat ik dus eigenlijk al jaaaaaaren chronische hyperventilatie heb, of ik er nu last van had of niet winking smiley

Het zou bij jou ook best langer kunnen duren omdat je het al zooolang hebt . Houd daar rekening mee. Het hoeft niet , maar kan wel.
Wel grappig dat we beiden net een week bezig zijn smiling smiley
Re: meer klachten eerste week
28 September 2014 21:33
Misschien is het bij mij ook wel eerder begonnen hoor. Is lastig te zeggen. Toen ik klein was heb ik me ook wel vaak niet fijn gevoeld op bepaalde plekken, dat is al een voorbode misschien. Toen ik achtien was blowde ik nogal veel en kreeg daar ook angst aanvallen van.Toen ik daar eenmaal mee stopte waren ze een hele lange periode weg. Rond mijn tweeentwintigste had ik er al wel weer meer last en dat duurde een aantal jaren. Vooral op drukke plekken en winkels. Ik kan me ook tijden herinneren tijdens mijn studie op de kunstacademie dat het goed ging. Dat was rond mijn zesentwintigste. Ik had er toen ook wel soms last van maar nooit echt zo ver dat ik in een paniekaanval schoot.Daarna is het steeds afwisselend gegaan, soms heel erg maar soms ook oke. Ik heb diverse therapien gedaan, hypnotherapie, angstpoli, haptonomie, maar nooit medicijnen gebruikt. Daar ben ik nooit zo voor. Dat onderdrukt alleen maar.

Dat gevoel van flauwvallen en de angst daarvoor is bij mij ook het meest verveelende gevoel dat er is. Dat had ik afgelopen twee weken ook ineens weer vrij heftig. Dat maakt me dan behoorlijk bang en ga zelfs dingen afzeggen of vermijden soms. Slecht natuurlijk, maar soms stap je op de fiest en lukt het gewoon ff niet. Gelukkig gaat dat meestal wel weer weg na een tijdje. En ik leg me er ook niet bij neer. Uiteindelijk ga ik toch wat doen, al is het stap voor stap. Lijkt wel alsof je steeds opnieuw weer jezelf moet overtuigen van het feit dat het hyperventilatie is.
Ik kwam per toeval op de HyperVen site en ik moet zeggen dat ik me helemaal herkende in de artikelen en forum berichten. Dus heb me meteen aangemeld. Hoop dat het werkt! Maar ik denk wel dat ik nu de juiste aanpak heb gevonden. Ik richte me eerst veel te veel op die angststoornis, mede door wat huisarts vertelde en wat ik bij de angsttherapie hoorde steeds. De meeste mensen kennen chronische hyperventilatie niet eens merk ik. Dus ik ben blij dat ik dit nu heb gevonden. En ook fijn om erover te kunnen chatten trouwens met mede chronische hyperventilatie-ers. Soms is herkenning alleen al een opluchting.
En hoe lang het duurt zien we wel....ik heb een lange adem;-)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/09/2014 21:41 door MKU0001.
Re: meer klachten eerste week
29 September 2014 08:04
Ja het is zeker fijn om het te kunnen delen met mede chronische hyperventilatie'ers want mijn omgeving snapt er niks van al leg ik het 100 x uit. ik zou het zelf ook niet begrijpen want hoe kan een verkeerder ademhaling er voor zorgen dat je wel tot 250 verschillende klachten kunt krijgen en velen ook psychisch.
Ik heb zelf ook een lange periode geblowd en ook best veel gedronken in mijn jongere jaren. Denk dat daar ook veel angsten zijn ontstaan misschien. Wie zal het zeggen. Geen fijne jeugd, veel spanningen, slechte leefstijl...zal vast allemaal in verband staan met elkaar.

Dat gevoel van flauw vallen is heeeeel erg vervelend maar ik kan het nu beter handelen door mijn angst therapie. Heb het nu ook al weken niet meer gehad trouwen en je valt nooit écht flauw. Althans...ik ben nog nooit echt flauw gevallen.Het gevoel is heel erg vervelend maar duurt ook nooit langer dan 10 seconde.

Het vervelendste vind ik dat ik dagelijks benauwd ben, moe, geprikkeld, weinig geduld en zucht en gaap. Als ik dat allemaal kwijt kan raken ben ik zoooo blij. Maar ik heb er zeker wel vertrouwen in. Ook ik heb een lange adem, hahaha
Heb ook nooit in medicijnen geloofd. Dat onderdrukt inderdaad alleen maar. Gelukkig zijn we doorzetters want ik zat ook op een hyperventilatie forum maar daar zijn zoveel mensen die in een negatieve spriraal leven. Wel willen klagen maar niet willen werken aan de oorzaken/'>oorzaak. Liters cola en koffie drinken en dan zich afvragen waarom ze een paniek aanval kregen , etc etc ...
Ik hou van aanpakken en ben nu al zoooo verin vergelijking met een half jaar terug. Nu nog even knallen voor de laatste loodjes. Die wegen het zwaarst winking smiley
Aan de ene kant ben ik mijn lijf ook wel dankbaar dat dit alles is gebeurd want heb mezelf even goed onder de loep kunnen nemen. Ik was te zwaar en ben inmiddels bijna weer op mijn streefgewicht, ik sportte niet en dat doe ik nu weer wel. Ik nam ook geen tijd voor mezelf en dat doe ik nu wel door meditatie/relaxatie etc...dus al met al is het allemaal niet voor niks geweest.winking smiley
Re: meer klachten eerste week
29 September 2014 13:32
We hebben best veel overeenkomsten. Ik heb ook best veel gedronken tijden. Dat werkt ook niet mee. Dan ben je nog eens extra prikkelbaar en het roept alleen maar meer angst op. Merk ik nu ook als ik een avond drink. Dus dat doe ik veeel minder, de lol is er wel een beetje van af zo. En koffie is ook niet handig, ik drink alleen smorgens een kop.
Dat flauwval gevoel heb ik wel langer als 10 seconden. De hele dag door soms. Dat is wel lastig vaak. Ik let teveel op mijn ademhaling denk ik en heb vaak een soort spanning in mijn buik waardoor ik nogal krampachtig ga inademen. Lastig uit te leggen. Of toch dat roken;-) Las er een stuk over, hyperventilatie en roken, roken versterkt hyperv omdat je heel anders gaat ademen. Klinkt ook wel heel logisch eigenlijk.

Mensen snappen vaak niet wat er is inderdaad. Al merk ik ook dat er veel mensen zijn die soort gelijke klachten hebben. Ik was laatst bij een concert en moest even achteraan gaan staan omdat ik het niet trok. Daar stonden meer mensen te klagen over benauwd en te druk. Soms is het het gewoon ook echt zo:-) Maar soms moet ik afhaken en dan is het lastig uitleggen waarom. Al merken mensen het vaak niet eens dat je je niet lekker voelt. Dat scheelt weer:-)
Het werkt wel gek dat chronische hyperventilatie. Ik was op vakantie en daarna nog naar een festival met tienduizend mensen om me heen. Daar heb ik amper klachten gehad. Gek is dat. Blijkbaar zet je dan een knop om ofzo. Misschien maar gewoon altijd op vakantie gaan en naar festivals:-)
Re: meer klachten eerste week
29 September 2014 19:01
We hebben inderdaad best veel overeenkomsten. Hoe oud ben jij als ik vragen mag? Ik 38 smiling smiley
Wat erg dat je dat gevoel van flauw vallen de hele dag door hebt! Zou ik gek van worden! Ik heb het alleen als ik heeeeel chill op de bank lig of achter de pc zit en dan ben ik kennelijk zo ontspannen dat dan juist de stress eruit moet en dan krijg ik ineens het gevoel dat ik weg val. Ik sprong voorheen altijd op en ging even lopen en dan zakte het weg maar Rob legde mij uit dat je juist beter rustig kunt blijven en het gewoon te voelen want dan is het ook veel sneller weg en met dat opspringen ( lees: me rot schrikken) gooi je er eigenlijk nog een scheutje adrenaline bovenop. Ik wil niet meer bang zijn. Ik heb het gevoel nu al weeeeeken niet meer gehad maar ik verwacht het wel eerdaags helemaal omdat er nu met HyperVen denk ik ook wel veel geborgen stress vrij komt.

Dat van het concert dat heb ik ook hoor? Ik ga ook echt niet naar een concert. Mij veeeel te druk en dan krijg ik het 100% benauwd en niet eens door de chronische hyperventilatie. Alcohol drink ik echt alleen nog heel sporadisch op een 'belangrijk'feestje en als ik me ook goed voel en in mijn energie zit die dag. Vorige week zaterdag had ik bijv. een feest en ik zat die dag onwijs goed in mijn energie, had praktisch de hele dag geen klachten en besloot om 3-4 wijntjes te drinken en ik had echt nergens last van. Was wel de dag erna erg moe maar dat is altijd zo volgens mij.

Wat grappig wat je verteld over vakantie. Een kennis van mij heeft ook chronische hyperventilatie met depersonalisatie maar zodra ze op schiphol aankomt heeft ze tot ze thuis komt helemaal NERGENS last van!!???? Zit het dan toch echt tussen je oren?? Ik snap dat dus ook niet. Want een verkeerde ademhaling heb je of heb je niet en die heb je niet even wel, en even niet...maar kennelijk toch weer wel..snap er niks van. Ti's heel complex die chronische hyperventilatie.

Hoe gaat het HyperVennen bij jou nu? Ik doe het vandaag precies een week en de oefeningen gaan opzich prima hoewel ik de ene keer maar net 53 seconde haal en een ander moment 74. Maar goed. Ik moet zeggen dat ik vrijdag en zaterdag me ineens echt super voelde. Helemaal geen klachten en ineens meer energie en beter slapen dus ik stuurde Rob meteen een bericht van ..YESSS WOW, het werkt nu al...maar gisteren een iets mindere dag en vandaag al helemaal....het gaat dus echt in golfbewegingen. Denk dat ons lijf heel erg moet wennen. Heb jij nog erge last ? Ik bedoel van de verergering van je klachten door HyperVen? Ik denk echt dat we goede en minder goede dagen gaan krijgen en dat uiteindelijk de goede dagen steeds meer gaan overheersen. Ik maak me dan ook niet druk dat ik vandaag een slechtere dag heb.
Vind vooral dat gevoel dat ik grieperig/verkouden ben of een luchtweginfectie heb , heel vervelend. Dat heb ik dus vooral vandaag met benauwdheid. Maar komt goed! Geloof ik heilig in!! smiling smiley
Re: meer klachten eerste week
29 September 2014 19:58
Ik ben 40....oud al:-)
Ik heb het vooral als ik dingen moet doen. Dus niet als ik relax. Dan gaat het wel. Ik kan nogal op zien tegen ergens heen gaan soms, en als ik dat van te voren al doe gaat het meestal ook niet zo goed. Dit heb ik niet altijd hoor, laatste weken weer toevallig en afgelopen twee weken had ik het heel erg. Komt misschien ook omdat het twee weken geleden een keer fout ging. Misschien ben ik daar van geschrokken en zit ik nu weer in een fase dat alles een hele opgave is of lijkt. Maar ik neem aan dat dat wel weer wat beter gaat worden. Moet weer wat rustiger worden denk ik.
Opzich ga ik heel vaak naar concerten enzo. Dat gaat meestal wel oke, ook al heb ik er soms wel last van. Uiteindelijk zet ik me er wel overheen en als het echt niet lukt ga ik gewoon even op een rustige plek zitten.
Dat je op vakantie er minder last van hebt en blijkbaar wel normaal kan ademhalen komt denk ik gewoon door de andere omgeving. Even weg van je dagelijkse routine waar chronische hyperventilatie ook deel van uitmaakt. Zoiets zal het wel zijn. Thuis denk ik ook veel te veel na. Op vakantie is dat minder, dan wandel je lekker aan het strand en heb ik weinig aan mijn kop.

HyperVen gaat wel oke. Ik begon met gemiddeld 36 en zit nu rond de 43 gemiddeld. Het hoogste wat ik haalde was 61 meen ik. Maar zal bij iedereen ook wel verschillen. En gaat de ene keer ook beter dan de andere keer. Zal ook wel met concentratie en ontspanning te maken hebben. Vraag me af of iemand die hoogste score van 180 seconden kan halen!:-)
Ik heb nog wel klachten. Weet niet of die nou perse van HyperVen komen hoor. Kan ook gewoon stress zijn van die aanval twee weken geleden waar ik weer even uit moet komen. En vandaag heb ik nog niet gerookt, dus voel me ook behoorlijk stresvol daardoor:-)
Wel jammer dat je je nu wat minder voelt. Vond het ook al een wonder dat je na een week HyperVen je al stukken beter voelde. Gaat denk ik langzaam, met mindere en betere dagen. Hoe dan ook, gewoon doorzetten. Ik maak me ook steeds minder druk om mindere dagen, behalve dan als ik van alles moet doen. Dus ik hoop dat dat beter gaat een keer.

Meer weten over het HyperVen programma?