[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?

Gepost door Wulf2 
nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
19 December 2016 20:41
Omdat de vorige trend gesloten is omdat die te lang werd even een nieuwe geopend. Hopelijk is dat prima.

Alayne hoezo ben je gestopt met valeriaan ? Ik had dat nerveuze gevoel ook heel lang, dat ging weg na een paar week HyperVennen!

K heb vandaaf zelf de huisarts gesproken, mijn lijf is oa Door de moeilijke bevalling / spoedsectie en hormonale disbalans in stressstand komen te staan met slapeloosheid, uitputting tot gevolg wat de chronische hyperventilatie zo sterk gemaakt heeft. Mijn spieren in keel en borstkas en hele lijf eigenlijk zijn zo verkrampt dat mijn stem eruit geperst word en ik verkeerd adem wat dus ook weer aanvallen uitlokt.
Kan ik dus mee aan de slag! En blijf zeker HyperVennen want daar heb ik heel veel baat bij!

Lieve groet, wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
19 December 2016 21:52
Hoi wenn..

Idd de andere topic is gesloten dacht zelf ook zal ik een nieuwe aanmaken maar jij hebt het al gedaan top!!
Het is fijn on elkaar te steunen en spreken omdat niemand anders je zal begrijpen.

Ik ben gestopt met valeriaan omdat ik het al erg lang gebruik cira 7maand elke dag. Het is niet verstandig om het langer als 3weken te gebruiken staat overal, en ik ben zeeeer vermoeid wanneer ik wakker word. Ik moet dan ook elke middag op de bank liggen slapen smiddags, en ik denk als ik stop met valeriaan mischien helpt het wel tegen de vermoeidheid we blijven maar dingen proberen..

Wat doen jullie met de feestdagen?? Ik kijk er al zo tegenop mensen om met oud en nieuw de hele avond met familie te zijn.. Iedereen doe geniet tot laat in de avond/nacht..
En ik denk dan ojee ik ben zelf al tegen 21:00 geslooptsad smiley(

Wendy heeft je huisarts niet over antidepressiva of ander medicatie gehad wat je zou kunnen gebruiken??

Heel veel sterkte en probeer het rustig aan te doen met gesprekken.. Ik heb het ook wel eens trouwens !
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 December 2016 13:23
Ik moet nu 3 x daags oxazepam gebruiken om het lijf tot rust te brengen. En van daaruit weer structuur gaan brengen in mijn doen en laten. Merkte gelijk al dat het praten beter ging. AD medicijnen heb ik ooit geprobeerd maar werkt bij mij averechts.

Feestdagen sla ik dit jaar lekker over! Vind ze altijd heerlijk maar het is me nu te druk. Ben lekker aan het HyperVennen en spanning aan het aanpakken dus ga ook die dagen niets forceren. En jij zelf?
Ik wist niet dat je valeriaan maar zo kort mag gebruiken. Hopelijk voel je je er iets minder moe bij als je het wat anders aanpakt! Wat voor verschil heb jij eigenlijk al gemerkt sinds je HyperVent? (Misschien staat het al ergens maar ik ben echt een zeef momenteel! )

Groetjes wen
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 December 2016 21:38
Hoii wenn,

Klinkt allemaal ook zo heftig met oxzespam en dergelijke maar hoop dat het einde een keer in zicht is voor ons, wat goed dat je de feestdagen overslaat ! Kon ik dat maar ook...
Zo jammer geniete erg vroeger zo van.

Wat ik voor verschil merk..
Ik heb nu ook veel goede en slechte momenten.. De lichamelijke klachten worden iets wat minder lijkt het.
Ik ben alleen laatste paar weken wat angstiger als ik op visite ben of zoals vandaag naar een grote winkelcentrum of zomaar als ik op de bank zit of iets heel naar niet mijzelf heel opgejaagd.. M'n gemiddelde is na een hele lange tijd weer iets omhoog.. Ik ga ook naar een angstcentrum om te praten met een pschygoloog..

En ben nog niet begonnen met het ad ook weer angst he voor de bijwerkingen
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 December 2016 01:39
Hoi beiden,

Bedankt voor het aanmaken van een nieuwe discussie. Kunnen we hier weer verder kletsen winking smiley

Ik sla ook de feestdagen over. Mijn man en ik gaan alleen heel sjiek uit eten en dat is het. Kijk uit naar een rustige week. En daarna kom ik voor 3 weken naar Nederland! Echt heel fijn, want ik had de laatste tijd ook echt flink last van heimwee. Mis vooral mijn moeder en onze rustgevende wandelingen die we maakten als ik weer eens gestrest ben. Denk dat weg zijn van mijn familie en vrienden zeker een grote factor speelt in mijn overspannenheid en chronische hyperventilatie. Voel me altijd beter nadat ik met mijn moeder heb gebeld.

Fijn dat het beter gaat met het praten, Wenn!

Zet door allemaal smiling smiley Veel liefs,
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 December 2016 09:04
Ik ga op weekend in een huisje, met veel wandelen en samen zijn met dichtste familie... en hopelijk ook veel rusten en slapen.

Grtjs
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 December 2016 10:00
Klinkt goed avedar!!

Hoe staat het met jou klachten heb je al vermindering ??
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 December 2016 11:23
Ik voel me anders, minder gestresseerd, voel beter lichaam aan, maar hierdoor ook vermoeider, soms wat angstig en verdrietig

Heb ook veel stress op t werk, dus nog even afwachten om te weten wat en hoe

Doos rustige verder doen
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 December 2016 12:58
Goedemiddag allemaal.

Ik ben nieuw hier. Heb sinds Juli last van chronische hyperventilatie, zoals de meesten van jullie na een eenmalige heftige (hyperventilatie)aanval, veroorzaken/'>oorzaakt in de dagen na eenmalig Cocaine gebruik... dacht toen dat ik dood ging. Uiteraard daarna de hele mallemolen doorgegaan bij dokters fysio etc. Ik loop nog steeds bij een psychosomatische fysiotherapeut, en ik heb bij haar geleerd om de scherpe kantjes van de angst bij chronische hyperventilatie weg te halen. Ik heb nog steeds last van alle symptomen, maar ik ben er niet meer angstig voor. Dus op dat gebied kan ik dat iedereen aanbevelen.
Maar natuurlijk wil ik gewoon helemaal van die stomme chronische hyperventilatie af. Ik had al vrij snel door dat het bij mij ging om chronische hyperventilatie, en heb toen het hele internet afgezocht en heb HyperVen al vanaf juli in mijn hoofd zitten. Ik ben vorige week pas gestart, omdat ik een beetje sceptisch was over HyperVen, maar het idee heb dat de Psychofysio niet helemaal volledig kan bijdragen, en ik eigenlijk een beetje ten einde raad was.

Tot nu toe geen slechte ervaringen met HyperVen, vind het makkelijk vol te houden. Mijn score blijft een beetje hangen tussen de 40 en 60, dit verschilt erg per dag. Heb toevallig gisteren na een lange tijd weer een echte hyperventilatie/paniek aanval gehad toen ik in de auto stapte bij iemand die ik niet zo goed ken. Maar ik bleef kalm en ik zag dit als een soort Stressontlading waar hier wel vaker over gepraat wordt.

Vind het heel fijn om iedereens verhalen te lezen, want ik heb echt een half jaar gedacht dat ik er compleet alleen voor stond sad smiley. Niemand, inclusief mezelf, leek het te begrepen. "Maar jij bent toch die jonge spontane meid die nergens bang voor is, de hele wereld rondreist en alles uit het leven haalt wat erin zit"... Zó moeilijk om uit te leggen allemaal, ook aan mijn vriend en ouders.

Een 'nieuw' symptoom waar ik veel last van heb, is slapeloosheid. Misschien wel het ergste symptoom vind ik. Ik werk gewoon nog fulltime (daar ben ik altijd mee doorgegaan), en slapeloosheid is killing. Heb van de dokter oxazepam voorgeschreven gekregen en heb deze 'als nood' op mijn kamer liggen. Gebruik ze liever niet omdat de stress en angst alleen maar onderdrukken, terwijl je het juist los zou moeten laten.

Nou het is een heel verhaal geworden.. wat ik wel wat jammer vind, is dat er zo weinig mensen actief zijn in de chatbox. Ik zou heel graag een 'maatje' willen hebben, met wie ik mijn dagen kan delen en natuurlijk andersom.

Dikke knuffel voor iedereen, we komen er wel!
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
26 December 2016 15:25
Hoi Arina,

Welkom op het forum!

Ik ben ook nog een (relatief) jonge meid van 28 jaar. Werk ook nog steeds fulltime en dat valt niet altijd mee. Veel van mijn vrienden en familie weten niet eens dat ik met chronische hyperventilatie zit. Ze zien mij nog steeds als de sportieve, actieve en succesvolle jonge vrouw die alles aan kan. Ik zag mezelf zo ook altijd, maar sinds een jaar niet meer. Ik huil veel, voel me overspannen, voel me onzeker over mijn werk, slaap vaak slecht en ben soms depressief. In sporten heb ik vaak geen zin. Een hele verandering dus sad smiley

Ben nu 5 maanden bezig met HyperVen en gelukkig zie ik wel wat verbetering: ik ben niet meer de hele dag door duizelig (wel nog delen van de dag, vooral als ik druk bezig ben), geen tintelende handen en voeten meer, geen paniekaanvallen meer, geen hartkloppingen. Helaas nog wel veel onrust en ik heb er misselijkheid en maagproblemen bij gekregen. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat ik naast chronische hyperventilatie ook overspannen ben (moet ik echt aan werken, want ik wil niet dat het een burn-out wordt!). De overspannenheid en het fulltime werken lijken wat in de weg te zitten voor mijn herstel.. Probeer het rustiger aan te doen en nu in de vakantie eens echt te ontspannen. Heb al veel stressontladingen gehad, maar ik voel dat er nog meer 'vast' zit.

Ik praat graag met je verder hier smiling smiley Chatten zal niet zo makkelijk gaan, want ik zit in de VS voor mijn werk, dus hele andere tijdzone.

Liefs,
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
29 December 2016 12:07
Hallooo arina welkom!

Hoe gaat het met jullie nu? Ik heb zwaar de griep te pakken dus het HyperVen ligt even stil. Zal later eens uitgebreid lezen wat jullie geschreven hebben. Wens iedereen alvast een goed uiteinde en succes met het HyperVennen!

Liefs wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
02 January 2017 02:44
Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

Vervelend dat je een flinke griep te pakken hebt, Wenn. Is het ondertussen minder?
Ik had besloten om ook even te stoppen met kerst en oud en nieuw. Het ging eigenlijk best wel goed! Ik merk echt dat het super veel uitmaakt of ik genoeg rust neem. Zodra ik een drukke dag heb of dingen moet doen die ik eigenlijk niet wil of te veel energie vragen, gaat het meteen mis. Dan wordt ik duizelig en slaap ik 's nachts slecht. Bijvoorbeeld na kerst, toen we waren uitgenodigd bij een Amerikaanse familie. Heel lief, maar was echt iets te vermoeiend voor me. De volgende dag was ik super moe, draaierig en misselijk.

En morgen vertrekken we met het vliegtuig voor 3 weken terug naar Nederland! Ik heb er erg veel zin in. Eindelijk iedereen weer zien en even bijkomen. Ik heb al afgesproken met mijn moeder om naar de sauna te gaan een hele dag en ik ga met vriendinnen een high tea doen smiling smiley Ik moet opletten dat ik niet TE veel doe uiteraard.. En ik moet nog even beslissen of ik HyperVen weer oppak of dat ik het zo even aan kijk... Lastige keus.

Liefs,

Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
02 January 2017 10:51
Hallo medehypetvenners.

Allemaal de beste wensen en vooral een jaar zonder chronische hyperventilatie!!

Ik heb de afgelopen week erg druk gehad met visite verjaardag oud en nieuw alles waar ik zo tegenop keek dit is allemaal goed verlopen gelukkig. Natuurlijk niet vlekkeloos maar ben al blij dat ik momenten heb gehad waarvan ik kon genieten.

M'n klachten lijken te verbeteren ik ben nog wel erg moe en last van alles en nog wat maar ik durf het haast niet te typen !!
Ik ga uiteraard door met HyperVennen.
Hoe ik het met jou wen??

En marr waarom stop jij met HyperVennen gaat het al zoveel beter met je?? Zou super zijn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
02 January 2017 16:47
Gelukkig nieuwjaar inderdaad grinning smiley

De misselijkheid begint vandaag echt wat weg te trekken, ben gister weer voorzichtig begonnen met HyperVen. 1x5 en doe vanaf vandaag even 1x10 elke dag. Ik ben aan het dealen met overspannenheid en daar boven op nu ook met ontwenningsverschijnselen van benzodiazepinen. ZWAAR! dus ik ga lekker het HyperVennen verlengen, want ik heb absoluut baat bij het onderhouden van de ademhaling. Ik ben ook bij m'n schoonouders ingetrokken (m'n vriend is langere tijd weg voor werk) en kan me vaak even terugtrekken, ontspanningsoefeningen doen en tijd maken voor HyperVen. Vandaag gestart met 2x daags ff rondje om 't huis en yoga in huis smiling smiley

Arina, wat heftig heh zo'n aanval. En het gevoel hebben op dat moment te gaan sterven. Hoe gaat het HyperVennen bij jou nu? Merk je al wat verschil?
Ik heb zelf ook heel erg last van slapeloosheid sinds 7 maand nu, en het begint nu wat bij te trekken (lees, ik slaap nu meestal 4 ipv 3 uur winking smiley ). Het beste is om op vaste tijden naar bed te gaan en er geen ding van te maken (hoe makkelijk gezegd haha). Stress om het slapen houd namelijk de slapeloosheid in stand, dat zorgt weer voor meer stress, en dus slapeloosheid etc (vicieuze cirkel). Wees inderdaad HEEL voorzichtig met oxazepam. ik ben er nu van aan het ontwennen en das geen pretje -.-. Ik wil best met je chatten, maar weet niet of dat op vaste tijden haalbaar is smiling smiley

Rust is inderdaad een hele goede! Ik herken dat inderdaad wat je zegt, dat het dan gelijk weer mis gaat bij te drukke dingen. Wat gaaf dat je naar nederland komt Marr! Heerlijke plannen ook grinning smiley hopelijk kun je er van genieten. En je kunt altijd zien of je ook het gevoel hebt of je wel of geen behoefte hebt aan een sessie HyperVen. Dat vind ik zelf het fijne aan deze therapie. of ben je ook al aan verlengen toe? :p

Alayne wat fijn dat je zulke goede momenten hebt gehad! Heerlijk, en geeft echt wat houvast zulke momenten. Wat ben je goed bezig zeg! Fijn dat je verbetering merkt

Allemaal veel succes, Liefs wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
02 January 2017 19:59
Hallo allemaal,

Fijn om te horen dat het met iedereen wat beter gaat. We komen er wel!

Ik wilde tijdelijk even stoppen met HyperVen omdat ik het idee heb dat ik niet goed vooruit kom doordat ik aan andere dingen moet werken voor het laatste stukje. Ik heb nu 5 maanden geHyperVent en ik ben al een stuk verbeterd, maar het gaat maar niet helemaal over (blijf vaak duizelig (wel heel stuk minder!), heb last van mijn middenrif en heb nog steeds het idee dat ik raar adem). Ik denk zelf dat het komt doordat ik tegen overspannenheid aan zit (of er al overheen ben...) en dat ik zoveel moeite heb met het loslaten van oude emoties en stress. Daar ben ik nu veel mee bezig en dat lijkt wel te helpen. Ik heb bijvoorbeeld een lijstje gemaakt met situaties uit mijn leven waar ik boos om was of had moeten zijn maar niet heb geuit. Er is ook deze kerst weer een hoop oude emotie losgekomen. Hiernaast ook HyperVennen is een beetje te zwaar. Vandaar dat ik het even zo probeer.

Als ik het idee heb dat de oude rommel is opgeruimd, ga ik denk ik weer beginnen en koop ik weer 1-2 maandjes erbij. In de tussentijd blijf ik wel actief op het forum, het is fijn om met andere chronische hyperventilatieers te praten smiling smiley

Liefs,
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
02 January 2017 21:06
Hoi allemaal!

Bedankt voor jullie reacties en natuurlijk ook een gelukkig nieuwjaar! Dat 2017 voor ons allemaal een gezond jaar mag worden. Geen probleem, ik snap dat chatten beetje lastig te timen is, maar dit forum is ook erg fijn Marr & Wenn. Veel plezier in Nederland, en beterschap.

Ik heb zelf anderhalve week vakantie gehad waarin ik zelfs een aantal dagen naar het buitenland (vliegtuig) ben geweest, en dat ging gewoon goed!! Af en toe wel mijn moeilijke momentjes en moeilijke nachten, maar geen aanvallen. Vandaag na mijn vakantie weer gaan werken en vandaag heb ik weer een enorme klap gehad. Alle symptomen waren weer aanwezig, waarschijnlijk omdat ik van ontspanning naar spanning ben gegaan. Maar probeer me er niet door te laten ontmoedigen en lekker door te gaan met HyperVennen.

Ben nu ongeveer 3 weken bezig met HyperVen, en ik merk wel wat verschil, heh minder heftig last van alle symptomen, geen idee of dit de HyperVen komt. Alleen ik merk nog geen stijgende lijn in mijn scores, waardoor ik soms toch ga twijfelen enzo...

Goed om te weten dat er dus mensen zijn die slechte ervaringen hebben met Oxazepam, ik heb het nu in 3 weken tijd 2x gebruikt. Ik doe het inderdaad liever niet, maar ben wel blij dat ik het heb voor het geval dat..

Wat een gedoe zeg, die chronische hyperventilatie winking smiley. Bij de psychosomatische fysio zeggen ze ook dat ik teveel stress heb, altijd gedacht dat ik nooooit last van stress heb, ik leef op adrenaline.... maar nu kom ik er steeds meer achter dat het misschien toch wel (onnodige) stress is, ben ook een erg gehaast persoon. Ben sinds een maand gestart met Body Balance (Yoga/Pilates), ik word daar erg ontspannen van, alleen merk dat ik dit nooit erg lang vast kan houden.

Groetjes Arina
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
03 January 2017 17:24
Hallo allen.

Ja het was echt fijn om goede momenten te hebben dat is zo opluchtend!!

Marr wat leuk dat je komt hoe gaat het dan tijdens je vlucht een lange en vermoeide dag zal het zijn lijkt me en kijk lekker hoe het gaat zonder HyperVennen.

Wen, hoop dat er nu een goede vooruitgang komt voor je 1uur langer slapen is al 1uur. Slaap je ook nog in de middag? En ga lekker rustig wandelen en ga lekker de natuur in zo lekker op dat moment en geniet van je rust..

Arina blijf lekker HyperVennen, hoe lang heb je al chronische hyperventilatie? Mischien staat het wel ergens maar ik ben het nu even kwijt . en doe het lekker rustig aan ik wil wel met je chatten als je dat wilt spreken we een tijd af wanneer het uitkomt,
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
05 January 2017 08:46
Goedemorgen!

@Alayne, ik heb nu sinds juli 2016 last van chronische hyperventilatie. De oorzaken/'>oorzaak ligt bij mij wel wat anders dan de meeste denk ik, bij mij is chronische hyperventilatie ontstaan na eenmalig drugsgebruik (ik ben 25 jaar). Verder had ik gisteren echt een *@%! dag, de vakantie is weer voorbij en ik ben weer fulltime aan het werk en dat levert weer veel stress op (terwijl ik niet echt een stressvolle baan heb). Ik moet zeggen dat ik me thuis etc. vaak goed voel, en me redelijk kan ontspannen. Maar op mijn werk lukt dit echt niet, zelfs als het rustig is op het werk.

Ook ben ik sinds een tijdje begonnen met Yoga/Body Balance. Ik lees soms verhalen dat Yoga icm chronische hyperventilatie niet slim zou zijn vanwege de ademhalingstechnieken die je daar leert. Maar voor mij werkt het mega ontspannend. Gisteren toen ik dus die rotdag had, heb ik mezelf 's avonds toch naar de Yoga toegesleept met hartkloppingen en het hele circus in mijn hoofd. En na afloop van de Yoga voelde ik me helemaal rustig, mijn migraine en andere symptomen waren verdwenen..
Het idee van een moment van rust voor jezelf vind ik ook erg prettig, denk dat we dat allemaal wat meer zouden moeten doen winking smiley.

Heeft iemand hier een mening over? Yoga & Chyperventilatie?

Dikke knuffel voor iedereen! Geniet van de goede dagen.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
05 January 2017 14:12
Hoi Arina,

Eenmalig drugsgebruik zeg je en wat voor soort drug was dat dan?? Kreeg je het meteen die dag of dagen later? voordat ik chronische hyperventilatie kreeg gebruikte ik ook afentoe een joint maar niet meer.. En sins ik chronische hyperventilatie heb ben ik daar acut mee gestopt net zoals alcohol drinken, koffie chocola en thee.

Ik heb ook 24/7 klachten veel nachtmerries en ik snap dat het op werk heel slecht gaat bij mij zelfde verhaal echt jammer. Op werk word het meteen heel naar alle klachten Komen opeens opzetten.

Groetjes en succes
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
05 January 2017 14:30
Dat was Cocaine. Even voor de duidelijkheid, dit was echt eenmalig winking smiley. Ik kreeg het op de maandag daarna, toen ik op mijn werk zat kreeg ik mijn eerste aanval. Maar ik ben er dus 99% van overtuigd dat chronische hyperventilatie bij mij daardoor getriggerd is, waarschijnlijk zat er wel al iets in mijn lichaam, maar dit incident heeft het naar boven gebracht.

Ik ben ook gestopt met koffie drinken. Thee drink ik nog wel veel, is dit ook niet goed voor je? Want ik drink echt liters thee op het werk.. sad smileysad smileysad smiley

Alcohol vond ik op het begin prettig, omdat ik daardoor mijn gevoelens kon vergeten, maar jeeeeetje met die gedachte ben ik hier ook maar snel mee gestopt, want je wilt niet dat je ook nog verslaafd wordt aan verdovende middelen zoals alcohol. Ik drink nu af en toe nog een glaasje wijn, maar probeer dit wel te minderen.

Werk is inderdaad een lastig verhaal. Ik krijg altijd zo'n naar gevoel in mijn hoofd, moeilijk te beschrijven. Ik voel me heel vaag, wazig zicht, vlekken in mijn beeld, geen concentratie, nerveus. Ik probeer mezelf altijd rustig te houden, dit gaat de eerste paar uur van de dag goed, en daarna begint de ellende weer.

Ik heb onlangs contact met Rob gehad betreft de therapie, en ik blijk hem toch wat te forceren. Ik hield mijn adem in totdat ik ECHT niet meer kon (totdat ik bijna benauwd werd). Ik ga vanaf nu gewoon rustig proberen te oefenen, gewoon uitblazen als mijn lichaam dat aangeeft. Ook al haal ik dan maar scores rond de 40..

Hoe gaat het nu met jou Alayne? Hoe lang heb jij chronische hyperventilatie en hoe gaat het HyperVennen bij jou?
En bij de rest smiling smiley ?

Meer weten over het HyperVen programma?