Welk resultaat kunt u verwachten van HyperVen?

Welk resultaat kunt u verwachten van HyperVen?

De meeste gebruikers ervaren een goed resultaat met de HyperVen therapie. Men komt over het algemeen in dusdanige mate van de symptomen en klachten af dat normaal functioneren weer mogelijk is. Indien u succesverhalen wilt lezen van mensen die u zijn voorgegaan, klik dan op deze knop:

De eerste maanden

Op het moment dat u uw adem zo’n 50 tot 60% langer kunt inhouden dan toen u begon aan HyperVen, begint het genezingsproces op gang te komen. Gewoonlijk zien wij de patiënten in de loop van ongeveer 2 tot 4 maanden duidelijk verbeteren.

In een wat later stadium, als u begint te wennen aan het uitblijven van de alarmerende klachten en verschijnselen in fobische situaties, verdwijnt meestal ook het fobische vermijdgedrag. U kunt het gewone leven weer gaan oppakken.

Een blijvend effect

Het positieve effect van de therapie met de HyperVen therapie is in de meeste gevallen blijvend. Door de veranderde instelling van het ademcentrum vult de CO2 buffers weer aan. Hierdoor kan het lichaam eventuele hyperventilatie weer normaal opvangen.

Hierdoor is de kans op terugval klein. Het is wel belangrijk om u te realiseren dat de therapie van het ademcentrum herinstellen een proces is dat tijd kost. Chronische hyperventilatie ontstaat ook niet plotseling maar ontwikkelt zich meestal in de loop der jaren.

Het genezingsproces werkt door, ook als u al gestopt bent met HyperVen

Ook het genezingsproces heeft zijn tijd nodig. U doet de therapie ongeveer 3 à 4 maanden en zet daarmee de genezing van uw lichaam in gang. Dit proces gaat ook na beëindiging van de therapie nog lange tijd door. Dit effect verbreekt de koppeling hyperventilatie => angst => meer hyperventilatie. Het vertrouwen in het eigen lichaam keert weer terug. En daarmee bouwt men het psychologisch fundament van het hyperventilatie-syndroom langzaam maar zeker af. 

Kan chronische hyperventilatie toch nog terugkomen? 

Chronische hyperventilatie wordt primair veroorzaakt door het psychologisch profiel van de mensen die er last van krijgen. Het gaat dus om de persoonsstructuur.

zorgen voor een gezonde levensstijl

Het is één van de belangrijkste redenen dat de chronische hyperventilatie kan terugkeren. De valkuil is dat men  – nadat men zich beter gaat voelen na het doen van de HyperVen therapie – terugvalt in de destructieve levensstijl die de hyperventilatie veroorzaakte. 

Vaak hebben mensen met chronische hyperventilatie de stressbronnen uit hun leven verwijderd. Dat vermindert de kans op terugvallen. Maar soms ook denken mensen dat ze alles weer aan kunnen zoals vroeger.  Ze hebben de les van het hyperventilatie-syndroom dan kennelijk nog niet geleerd. Dus pas op voor deze valkuil. Het feit dat u chronische hyperventilatie heeft gekregen, betekent dat u voor de rest van uw leven moet zorgen voor een gezonde levensstijl. En reduceer uw stressbronnen. Dan verzekert u zichzelf van een blijvend resultaat met HyperVen.