Best raar om genezen te zijn

Een fikse hyperventilatie aanval waar de ambulance bij aan te pas moest komen
Een fikse hyperventilatie aanval waar de ambulance bij aan te pas moest komen

Hallo Allemaal. Het is best raar om genezen te zijn. Dit is mijn verhaal. Eind 2010 werd ik plotseling benauwd in de auto. Dat was de eerste uiting van chronische hyperventilatie. Pas 2 jaar later kwam het tot een fikse hyperventilatie aanval waar de ambulance bij aan te pas moest komen. Daarna kreeg ik steeds meer chronische hyperventilatie symptomen en klachten. Zoals warmtestuwing, misselijkheid, depersonalisatie, last van evenwicht, paniekaanvallen, niet kunnen slapen, stijve nek, tintelingen door mijn hele lijf, depressief etc.

Een bezoek aan de huisarts wees op niets uit, ik moest maar ademhalingsoefeningen gaan doen en zorgen voor minder stress. Het is heel jammer dat de meeste huisartsen geen flauw idee hebben van chronische hyperventilatie. 

Regelmatig was het heel erg zwaar

Ik ben op internet gaan zoeken naar iets dat me zou kunnen helpen. En ik kwam terecht op de site van HyperVen. Ik ben er direct mee begonnen. Ik begon met een score van 45. Na 4 maanden had ik een gemiddelde van 110. Het was best een zware tijd en ik moest flink doorzetten. Soms gingen de oefeningen me goed af maar regelmatig was het heel erg zwaar.

Na 4 maanden ben ik gestopt maar bleef nog af en toe symptomen houden. Ik wilde weer beginnen om ook de laatste symptomen weg te krijgen. Maar vervolgens bleven die ook weg. Ik ben nu al een aantal weken helemaal vrij van chronische hyperventilatie. 

Ik heb er alle vertrouwen in

Het is best raar om genezen te zijn. Ik verwacht regelmatig een bepaalde reactie van mijn lichaam, paniek bijvoorbeeld. Maar vervolgens komt er helemaal niets. Dat is erg wennen maar oh wat heerlijk! Ik hoop dat het ook zo blijft. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik wens iedereen heel veel succes met HyperVen en een hyperventilatie vrije toekomst. Heb je
chronische hyperventilatie en twijfel je over HyperVen, twijfel dan niet en begin vandaag nog. 

Bedankt HyperVen en iedereen van het forum, jullie berichten waren herkenbaar, inspirerend en een steun.