Mijn hyperventilatie verhaal

Ik sleepte mij door het leven

Hieronder in het kort mijn hyperventilatie verhaal. Ik heb heel ernstige chronische hyperventilatie gehad in de jaren 90. Ik liep in de WAO (kon niet meer werken) en had – naast een heel scala aan doktoren en onderzoeken – allerlei medicijnen om mij zogenaamd “beter” te maken. Doordat ik zelf niet begreep wat er met mij aan de hand was, en de doktoren het ook niet wisten, ging ik steeds verder achteruit. Zo erg zelfs, dat ik – door bepaalde medicijnen – niet eens meer kon lopen. Toen ik die slechte medicijnen aan de kant gooide, kon ik in ieder geval weer lopen en sleepte ik mij door het leven.

Dit artikel ging over mij

Op een toevallige wijze kreeg ik van een bedrijfsarts (ik werkte officieel nog steeds hoewel ik in de WAO zat en moest af en toe bij de bedrijfsarts komen voor een gesprek) een artikel in handen gedrukt. Hij zei: “lees dit eens door, volgens mij heb je hier heel veel aan”. Het was het artikel van Drs. Snitslaar. Toen ik het artikel las, ging er een wereld van begrip voor mij open! Dit artikel ging over mij!!!!!!! Voor het eerst in jaren begreep ik nu eindelijk wat er met mij aan de hand was. Het was alsof er een enorm gewicht van mijn schouders werd genomen! 

In de loop van enkele maanden knapte ik zienderogen op

In het artikel werd aan het eind heel even een nieuwe therapie genoemd waarmee Drs. Snitslaar veel goede resultaten had behaald. Toen begon ik mijn speurtocht naar deze arts. Als er iemand was in de wereld die begreep wat er met mij aan de hand was, dan was het deze man! Mijn speurtocht leidde mij niet naar Drs. Snitslaar, maar naar één van zijn assistenten die bij de onderzoeken van Snitslaar en het testen van de therapie had meegeholpen. Haar naam was Hanny Vriend. Zij leerde mij de therapie. Toen nog zonder computer. Ik moest de grafieken zelf maken op papier en met een stopwatch.

In de loop van enkele maanden knapte ik zienderogen op. Er ging een nieuwe wereld voor mij open die ik mij nog vaag herinnerde van voor ik hyperventilatie kreeg. Na een jaar werkte ik weer volledig en was ik van de hyperventilatie symptomen en klachten en mijn hypochondrische angsten (ik was er tijdens mijn chronische hyperventilatie periode van overtuigd dat ik leukemie of zoiets had!) genezen!

Dit is echt heel dankbaar werk! 

In het jaar 2000 heb ik samen met mijn compagnon – en helaas inmiddels overleden – Peter besloten om het programma HyperVen te gaan bouwen. Ik heb toen mijn speurtocht naar Drs. Snitslaar voortgezet en hem uiteindelijk in het buitenland gevonden. Hij was inmiddels gepensioneerd en leefde in welverdiende rust in het buitenland. Samen met hem hebben wij het programma HyperVen gebouwd en op de markt gebracht. Toen nog op CD ROM. Tegenwoordig heeft hij zich echt teruggetrokken en laat hij de verdere uitbouw van het programma aan mij over. Hij vertelde me ook dat zuster Hanny Vriend helaas al jaren geleden was overleden. Dat was een enorme schok voor mij! Wat had ik haar graag nu ons programma, site en forum laten zien! En al die mensen die we inmiddels al hebben genezen! Dit is echt heel dankbaar werk!

Wat chronische hyperventilatie allemaal aanricht in onze levens en samenleving

Dit voor zover mijn hyperventilatie verhaal en ervaringen met chronische hyperventilatie. Hierdoor begrijp ik zo goed wat er in ons omgaat, welke klachten wij allemaal ervaren en daarom ben ik zo gedreven om meer begrip in de wereld te brengen wat chronische hyperventilatie is en wat het allemaal aanricht in onze levens en samenleving. 

Samen kunnen we veel mensen genezen

Samen kunnen we veel mensen genezen
Samen kunnen we veel mensen genezen

Ik wens iedereen die dit leest een snel herstel van chronische hyperventilatie toe! Het is mij gelukt en inmiddels al vele anderen! “Zegt het voort, zegt het voort” om het oude cliché maar weer eens uit de kast te halen. Ik hoop dat jullie het ook aan iedereen die last heeft van chronische hyperventilatie doorgeven! Samen kunnen we veel mensen genezen en weer een kans op een normaal en klachtenvrij leven geven…

Rob Gravesteijn 
HyperVen