HyperVen voelde als thuiskomen

Dertien jaar lang heb ik hyperventilatie klachten gehad, elke minuut van de dag. En ik heb wat gezocht! Totdat ik hier terecht kwam. HyperVen voelde als thuiskomen. Wat een herkenning! Direct ben ik begonnen met HyperVennen. En ook dat heb ik geweten. Heel veel stressontladingen volgde. Wat een troost haalde ik uit jullie reacties…..En uit Rob zijn kennis… 

Het kwam door het jarenlang stress opbouwen en narigheid

Telkens moest ik even een week pauze nemen omdat mijn lichaam al die ontladingen niet aankon. Na een half jaar ging het best een stuk beter, maar er van af kwam ik niet. Ik heb toen antidepressiva geprobeerd, omdat mijn lichaam het alleen met HyperVennen niet kon redden. Dat kwam door het jarenlang stress opbouwen en narigheid. Want het gaat je niet in je kouwe kleren zitten als je de klachten 13 jaar lang hebt met 5 kinderen. Ik was er eigenlijk helemaal tegen, want ik ben een opgeruimde tante. Ik voelde geen stress en was ook niet depressief, hooguit verdrietig van al die narigheid. Maar toch ben ik overstag gegaan…. 

Toen werd ik eindelijk rustig in mijn hoofd

En het wonder geschiedde….ook na het starten van de antidepressiva volgde een paar nare weken, ook veel ontladingen….en toen werd ik eindelijk rustig in mijn hoofd. Mijn hartkloppingen verdwenen, mijn angsten en ga zo maar door…

kaken op elkaar 's-nachts
kaken op elkaar ‘s-nachts

Ik ben er nog niet, want ik ben nu na een half jaar nog heel erg moe. Mijn spieren zijn nog steeds niet rustig, kaken op elkaar ‘s-nachts, mijn lichaam geeft nog schokken. Ik moet echt nog een poosje HyperVennen, want mijn ademhaling is nog steeds niet helemaal in orde. Ik heb een aantal maanden niet geHyperVend, omdat de AD al genoeg ontladingen gaf, maar dat ga ik nu dus weer oppakken. 

Geen arts wist waar het door kwam

Mijn hart heeft voor twee levens gebonkt en geklopt. Na het eten, standaard uren te snel gebonkt, je hele lichaam werd er slap er zwaar van. Ik heb me wat afgevraagd, waar dat toch door kwam en niemand, geen arts wist het. En nu heb ik het bijna nooit! meer…..zo heerlijk…. 

Ga je lijf weer lief vinden

Ik zeg: “Ga je lijf weer lief vinden, met iedere overwinning die je boekt. En zeg 100 keer per dag tegen jezelf……daar hebben we die stomme hyperventilatie weer, maar je krijgt mij er niet onder….en je kunt me ook niet bang maken, want er gebeurt toch lekker niks……” Plak het desnoods levensgroot in je keuken op de koelkast!!!! 

En denk ook eens na over antidepressiva als je er na een paar maanden hypervennen niet uikomt. Lees al mijn help en drama vragen maar op dit forum (sandra 2 en sandra3 zijn dezelfde, maar ik was een keer mijn wachtwoord kwijt) 

Sterkte allemaal en misschien heb ik jullie weer wat moed kunnen geven met dit bericht. 

Liefs Sandra.