Ik heb mijn leven weer terug

Hoi allemaal, ik ben nu enkele maanden gestopt met de HyperVen therapie en het gaat fantastisch. Ik heb mijn leven weer terug. Naast dat het chronische gedeelte van de hyperventilatie – inclusief alle vervelende verschijnselen – totaal verdwenen is, ben ik ook een flink eind opgeschoven in mijn straatangst. Ik heb een elektrische fiets gekocht en ik fiets volop de omliggende dorpen en poldergebieden af. Iets wat ik zelfs voor mijn chronische hyperventilatie tijd niet durfde.

Ik heb geleerd om ruimte in te nemen

Op 3 uur na werk ik weer mijn volledige uren. De bedrijfsarts heeft me tot voorjaar 2010 gegeven om de resterende 3 uur op te klimmen. Wat een schat!!Ik ben sinds 3 maanden met haptonomie begonnen en heb daar geleerd om ruimte in te nemen en die ruimte vast te houden in situaties van spanning. Dit voorkomt dat ik alles heel klein en benauwd maak en geeft me letterlijk lucht!

Ik heb leren NEE zeggen, zonder met een schuldgevoel achter te blijven.
Ik heb leren NEE zeggen, zonder met een schuldgevoel achter te blijven.

Ik heb leren NEE zeggen, zonder met een schuldgevoel achter te blijven. Het zijn hele simpele oefeningetjes die ik bij haar doe met een enorm resultaat! Gisteren bij de tandarts geweest en voor het eerst – sinds misschien wel 10 jaar – volledig ontspannen in de stoel gelegen!

Mijn ademhaling is weer iets wat gewoon onbewust gaat

Mijn ademhaling is weer iets wat gewoon onbewust gaat, zoals het eigenlijk ook hoort.Kortom; het gaat super!! Het moraal van dit verhaal: Hou vol, hoe akelig , benauwd en onoplosbaar je situatie nu misschien lijkt… Het gaat over!! Blijf HyperVennen zolang je voelt dat je ademhaling niet vanzelfsprekend optimaal is en vertrouw erop dat alles weer in de juiste balans komt.

Heel veel sterkte allemaal, Erika