Mijn ervaring met HyperVen

Na een poosje de HyperVen therapie te hebben gevolgd en afwezig geweest te zijn geweest op het gebruikersforum, wil ik graag mijn ervaring met HyperVen delen met jullie. 

Ik werd er erg onzeker door

Ik had niet heel veel klachten, maar wel degelijk last van chronische hyperventilatie. Soms onverklaarbare angstklachten, hartklopppingen, hartoverslagen, etc. Enfin, de meesten hier weten waarover ik het heb. Ik ben in december begonnen met de HyperVen therapie. Ik moet zeggen, niet heel trouw omdat mijn symptomen en klachten niet heel ernstig waren, maar meer vervelend en ik werd er erg onzeker door.

Het herstel van de koolzuurwaarden gaat gewoon door, ook al oefen je (even) niet meer

Maar zelfs met die paar weken oefenen, zie ik een ongelooflijke verbetering! Ik was al eerder gestopt en sinds kort kan ik zeggen: ik voel me veel en veel beter! Ik merk echt dat het herstel van de koolzuurwaarden gewoon doorgaat, ook al oefen je (even) niet meer. Onbestemde angstklachten; zo goed als weg. Soms steekt het even de kop op, maar gaat dan ook vanzelf weer weg waar ik voorheen dagen last had. De hartkloppingen zijn zo goed als weg. De hartoverslagen zijn nog niet helemaal weg, maar veel en veel minder dan voorheen. 

Ik kan het weer hanteren

Voordat ik met de therapie begon had ik bij de minste op geringste spanning last van overslagen e.d. Ik werk nu 3 dagen in de week, soms behoorlijk stressvol, maar ik kan het weer hanteren. Heerlijk! Ik voel me geen kasplant meer die geen greintje stress (positief of negatief) meer aankan zonder klachten. Ik merk dan mijn lichaam veel sneller weer stabiliseert. Dus het klopt m.i. inderdaad dat je ademhalingscentrum “gereset” moet worden bij chronische hyperventilatie! 

Dus: als je nog twijfelt of je moet gaan starten met Hyperven: ik zeg DOEN! 
En als je het moeilijk hebt en twijfelt of je wel door moet gaan met HyperVen (terwijl je wel chronische hyperventilatie hebt): NIET STOPPEN en gewoon doorgaan. Het is de moeite meer dan waard! 

Ik heb de sleutel tot herstel gevonden

de sleutel tot herstel gevonden in de HyperVen therapie

de sleutel tot herstel gevonden
in de HyperVen therapie

Ik weet wel dat chronische hyperventilatie altijd een zwakke plek zal blijven, maar ik heb de sleutel tot herstel gevonden in de HyperVen therapie. Dus mocht ik in de toekomst toch weer last krijgen (en stresskippen zoals wij zullen hier altijd mee blijven worstelen), dan gewoon weer gaan oefenen. En dat idee is al erg rustgevend. 

Heel veel succes allemaal!