Mijn verhaal

Ik volg nu 4 maanden de HyperVen therapie en ik ben zo blij dat ik ermee begonnen ben. Dit is mijn verhaal. Ruim 2 jaar geleden kreeg ik mijn 1e paniekaanval en vanaf die tijd stond mijn leven op zijn kop. Snel volgden er meer aanvallen en trok daarna gelijk aan de bel bij de huisarts. Tussen de aanvallen door bleef ik maar duizelig en had ik een naar gevoel in mijn benen.

Ik was nooit duizelig dus dit maakte me erg bang

Ik was nooit duizelig dus dit maakte me erg bang. Er werd bloed geprikt maar dat was goed, mijn bloeddruk ook. Ik had ook last van nekpijn dus dacht misschien komt die duizeligheid daardoor. Ik maakte een afspraak bij de fysio/manueel therapeut waar ik 9 behandelingen kreeg, waaronder een aantal nek-krakingen. Dit maakte mijn klachten alleen maar erger (achteraf was mijn zenuwstelsel zo zwak op dat moment dat deze therapie averechts werkte).

Het was duidelijk de angst voor de angst

angst voor de angst

angst voor de angst

Er kwamen nog meer klachten bij, oorpijn, oorsuizingen, kaakpijn en een gespannen gevoel in mijn gezicht. Mijn huisarts dacht dat het tijd nodig had. Ondertussen kreeg ik betahistine (medicatie voor duizeligheid) wat ook niet werkte. Ondertussen had ik me aangemeld bij een psycholoog. Daar was het vooral uitzoeken of ik eerst duizelig werd of eerst paniekerig werd. Het was duidelijk de angst voor de angst.

Maar ook al wist ik dit, het stopte niet de klachten. Ik was in deze periode zo onzeker en angstig, was ook erg emotioneel. Ik vroeg aan mijn huisarts een rustgever. Dit gaf mij meer zekerheid en na een aantal weken kreeg ik antidepressiva voorgeschreven. Ik kon het leven weer wat beter aan maar de duizelingen bleven dus na een half jaar heb ik de medicijnen afgebouwd.

Ik was nu klaar met de medische molen

In de tussentijd kwam ik regelmatig bij de huisarts en werd ik voor mijn klachten doorverwezen naar de neuroloog waar ik een mri scan kreeg van de hersenen en van de nek. Doodsbang was ik maar de uitslag was goed gelukkig. Daarna mocht ik naar de KNO arts, die kon ook niks vinden en dacht dat mijn klachten toch uit de nek/kaak kwamen. Ik was nu klaar met de medische molen en ging het zoeken in de alternatieve zorg. Bijna alles heb ik geprobeerd, natuurgeneeskundige therapie, chiropractie, bioresonantie therapie. Dit hielp een beetje maar echte genezing bleef uit tot ik een afspraak maakte met een psychosomatisch fysiotherapeut. Hij maakte mijn nek los maar deed daarnaast ook ademtherapie met me. Hij constateerde dat mijn klachten niet uit de nek kwamen maar veroorzaakt werden door een verkeerde ademhaling.

Er zijn nu zelfs dagen bij dat ik bijna niet duizelig ben

In mijn achterhoofd wist ik dit zelf al maar je wil zo graag bevestiging. Ondertussen kwam ik ook vaak op het forum van HyperVen en was het 4 maanden terug tijd om zelf te starten met de therapie. Mijn klachten zijn sterk verminderd. Er zijn nu zelfs dagen bij dat ik bijna niet duizelig ben. De oorpijn en de druk op mijn oor is geheel verdwenen, de nek en kaakpijn zijn er af en toe nog maar. Ik heb weer zin in alles.

Mijn beginscore was 40 en ik zit nu gemiddeld op 85. Ik ga nog steeds vooruit dus heb de therapie nu voor een maand verlengd. Ik hoop ooit geheel te genezen maar weet niet of dit haalbaar is. Het is heel lastig om het echt los te laten. Blijf er toch teveel aan denken en wordt dan onzeker en angstig om weer duizelig te worden. In grote winkels word ik nog altijd duizelig wel minder dan eerst maar ik heb dit nu geaccepteerd en als ik me dan ontspan gaat het wel weer.

De herkenning kan je rust geven

De herkenning kan je rust geven

Ik hoop dat jullie wat aan mijn verhaal hebben. De herkenning kan je wat rust geven, dit was bij mij ook het geval. Ik raad iedereen met chronische hyperventilatie te starten met HyperVen. Ook is het raadzaam jezelf kritisch te bekijken, ik heb dan ook echt aan mezelf moeten werken en dat is best lastig als je 2 jonge kinderen hebt en ook nog een zzp’er bent. Ik wil de makers van dit programma bedanken en alle hypervenners succes wensen!