12 weken bezig met HyperVen

als op de markt of in een behoorlijk drukke winkel sta, dan denk tot m'n verbazing: "ik had nergens last van"

Hallo HyperVenners, hier even een berichtje van mij. Ik ben nu 12 weken bezig met HyperVen. Ik durf nog niet te hard te juichen maar het gaat steeds beter met me. Af en toe bemerk ik dat ik ergens ben, zoals op de markt of in een behoorlijk drukke winkel en dan sta ik buiten en denk tot m’n verbazing: “ik had nergens last van”.

Mijn houding begint te veranderen, zonder dat ik er bewust mee bezig ben. Ook merk ik dat m’n borst vooruit gaat en m’n schouders achteruit. Als ik met de hond wandel voel ik dat ik ontspannen loop, door die veranderde houding, heel apart om te beseffen.

Mijn ademhaling komt nu meestal maar tot 3/4 x per minuut

Ook ben ik minder gauw in paniek als er weer een klacht van de chronische hyperventilatie komt. Dit omdat ik dan denk dat komt door de HyperVen therapie. Mijn lijf verandert en het gaat wel weer over…. Tijdens een voetbalwedstrijd (keuze genoeg tegenwoordig op tv) tel ik mijn ademhaling en kom meestal maar tot 3/4 x per minuut, dat was voor deze therapie dik boven de 10 x per minuut…

Dat ik na 30 jaar hyperventilatie nu zonder hyperventilatie kan leven

Al met al, er gebeurt wat en vol goede moed ga ik de laatste weken in.
Zeker rekening houdend met een terugval, komt wat komt. Het zou toch super zijn dat ik na zowat 30 jaar hyperventilatie symptomen en klachten, weliswaar niet altijd even ernstig, maar in zware tijden toch sturend aan mijn leven, ik nu zonder hyperventilatie verder zou kunnen leven…

Ik begin er steeds meer in te geloven en bedacht dat als het echt zo doorzet ik die sticker van www. hyperventilatie.info maar achter op mijn auto plak.
Ik hou jullie op de hoogte als het zover is!

Iedereen veel succes met de oefeningen.
Vriendelijke groet, Jolanda