Hartoverslagen en succes in het verleden

veel last van hartoverslagen

Beste allemaal, ik heb sinds 2 maanden weer veel last van hartoverslagen. Ik heb het artikel van hartoverslagen helemaal gelezen en het valt me op dat veel mensen hier extreem veel last van hebben. Zelf heb ik een jaar geleden een nog een ECG gehad op de eerste hulp na een paniekaanval vanwege de overslagen. Er was niets op te merken alles was OK.

Ik kan nog steeds niet geloven dat dit soort klachten door chronische hyperventilatie komt

In de tussentijd zijn ze dus een jaar lang verdwenen en ik dacht heerlijk ze zijn weg, ik heb ze niet meer. Nu maar hopen dat ze nooit meer terug komen. Maar ja, na een stressvolle periode ben ik toch weer in de vicieuze cirkel beland. Ik vind het echt vreselijk. Ik weet dat dit allemaal te maken heeft met chronische hyperventilatie. Maar ik kan het gewoon nog steeds niet geloven dat dit soort klachten kunnen komen door chronische hyperventilatie.

Ik dus na veel getwijfel bij de huisarts langs. En ja hoor, ik was heel bang en mijn hartslag sprong omhoog naar 120 slagen per minuut. Hij hoorde een prima snelle hartslag, dus niets aan de hand. Dan ga je maar weer naar huis en denk je jaja, het zal wel zo zijn. Thuis gekomen begint het drama dan weer. Ik heb mijn hartslag in de gaten gehouden de afgelopen dagen.

Ik ben lang echt klachtenvrij geweest

Twee jaar geleden heb ik de HyperVen therapie gedaan. Keurig 4 maanden lang 3 maal per dag. Het heeft enorm veel succes geleverd. Het klopt ook dat als je ermee stopt je een langzame herstelling voelt maanden later. Het gaat geleidelijk maar langzaam. Ik ben lang echt klachtenvrij geweest. In het begin van de therapie had ik een score van 40 sec gemiddeld. 4 maanden later 130 sec gemiddeld. Nu 2 jaar later weer amper 60 sec. Ik wil mensen aanmoedigen echt door te gaan met de therapie want het helpt wel. En echt heel belangrijk jongens, vermijdt stress, ook positieve stress is stress! Probeer er mee om te gaan. 

Je lichaam is er gewoon erg gevoelig voor

koester je lichaam en geest
koester je lichaam en geest

HyperVen helpt. Maar ik heb wel gemerkt dat als je stress blijft hebben, drukke baan, familie problemen etc, etc, de hyperventilatie terug komt. Je lichaam is er volgens mij gewoon erg gevoelig voor. Ik moet er wel bij vermelden dat ik een HSP (high sensitive person) ben. Ga na bij jezelf of je psychisch lekker in je vel zit. Dit is zo ontzettend belangrijk, mede omdat dat ook zorgt voor een herstel.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn verhaal hebben. Het is een aanmoediging voor jullie! Zet door jongens! En koester je lichaam en geest, je moet er nog jaren mee doen!

Groetjes, Helena