Update betreffende HyperVen

Even een positief bericht van mij – een update betreffende HyperVen- om wat mensen moed in te spreken. Ik ben een tijdje niet op het forum geweest, omdat ik druk aan het verhuizen was en een aantal weken (maanden?) zonder computer en dus internet heb gezeten.

Ik durf weer een stuk meer dan een jaar geleden

Een jaar geleden ben ik begonnen met de HyperVen therapie en na negen maanden oefenen heb ik het in september aangedurfd om te stoppen. Tjonge wat is dat eng! Nu, vier maanden later,  moet ik zeggen dat het eigenlijk best aardig gaat. Ik durf weer een stuk meer dan een jaar geleden en merk dat ik mezelf sneller weer onder controle heb als ik een hyperventilatie aanval krijg.

Je hebt wat achter de hand als het even moeilijk wordt

Ik besef wel dat hyperventilatie altijd m’n zwakke plek blijft. Dat merkte ik begin deze maand toen we eindelijk tot rust konden komen in ons nieuwe huis. Prompt had ik de eerste week daarna ontzettend veel klachten… Maar die waren na een week ongeveer weer vertrokken. Ik moet ook zeggen dat ik in die week wel een paar keer heb geHyperVend met m’n horloge en toch geeft dat een beetje rust. Je hebt wat achter de hand als het even moeilijk wordt.

Voor m’n gevoel heb ik nog één hobbel te gaan

ik heb nog één hobbel te gaan en dat is de supermarkt
ik heb nog één hobbel te gaan
en dat is de supermarkt

Voor m’n gevoel heb ik nog één hobbel te gaan en dat is de supermarkt! Alle andere winkels ga ik weer probleemloos alleen in, maar die stomme supermarkt… M’n vriend – die trouw twee keer per week met me meegaat naar de supermarkt – heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. En dat ik mezelf vooral niet moet pushen. Tja, daar vertrouw ik dan ook maar op. Ik heb in ieder geval alweer het punt bereikt dat ik bibberloos de supermarkt in ga, onder begeleiding dan!

Goed, genoeg over mij. Ik wens jullie allemaal veel succes met HyperVen en tot later!

Groeten, Martine