HyperVen succesverhaal

 Mijn HyperVen succesverhaal
Mijn HyperVen succesverhaal

Hallo mensen, het is tijd voor mijn HyperVen succesverhaal. Als andere mensen het kunnen, kan jij het ook. 8 Jaar lang heb ik allerlei lichamelijke klachten gehad. Ik had 6 van de 7 dagen van de week hoofdpijn. En last van knarsetanden, zere nek/kaken. Ik was altijd duizelig. En had een gek zicht: m’n ogen/zicht bewoog altijd. Ik had ook slappe benen, liep altijd te zwalken over straat. Ik was moe, gejaagd/gespannen/zenuwachtig gevoel in m’n lichaam. Tevens had ik had last van depersonalisatie. En een algeheel slap/zwak gevoel in m’n lichaam. Elke dag, elke minuut waren die klachten er. 

Ik durfde de trap naar de woonkamer niet meer af

In het begin van de klachten was ik hypochondrisch. Het hypochondrisch zijn ebde weg en ik kreeg straatvrees met een paniekstoornis. 2/3 Jaar ben ik m’n huis niet uit geweest. Ik durfde de trap naar de woonkamer niet meer af en soms m’n bed niet eens uit. De hele dag voelde het alsof ik flauw zou vallen. Het gevoel en de angst daarbij was zo alles overheersend. Alles, m’n leven werd stopgezet. 

De huisarts wou me pilletjes geven, dat heb ik afgewezen

Alternatieve hulp gezocht, hypnotherapie en nog veel meer. Niets deed wat. De huisarts wou me pilletjes geven, dat heb ik afgewezen. Via de Gouden Gids kwam bij Stichting Korrelatie en zij verwezen me door naar een angst- en dwangcentrum. Daar heb ik 10 maanden intern in therapie gezeten. De handvatten die ik daar kreeg, hebben me de straat weer op geholpen en ik deed vrijwel alles weer. Angst was geen probleem meer.  Zonder medicatie.

Ik had nog steeds alle klachten 

Wat wel een probleem was, was dat de lichamelijke klachten er nog steeds waren. Wat ook niet helemaal klopt als je een angststoornis hebt… Naarmate je de dingen doet die je eng vindt, zouden de lichamelijke klachten moeten verminderen. Dat was bij mij niet het geval en ondanks dat ik vrijwel alles weer deed, was het zeker niet prettig om de dingen te doen, want ik had dus nog steeds alle klachten zoals hierboven beschreven. 

Hoe was het mogelijk dat ik me weer ‘normaal’ voelde

Ik ging verder zoeken en kwam uit bij de HyperVen therapie. Na veel argwaan en angst voor de zoveelste teleurstelling dat het niet zou helpen, ben ik toch gestart met de HyperVen. En het sloeg aan! Hoe de HyperVen-periode verlopen is, weet ik niet meer goed. Langzaamaan verdwenen de klachten gewoon. Als heel zwaar heb ik het niet ervaren. Ik durfde er eigenlijk nog steeds niet in te geloven. Hoe was het mogelijk dat ik me weer ‘normaal’ voelde. Ik was vrij. Het was zo onwerkelijk. Zo mooi. Zo groot. 

Ik kan me haast niet meer voorstellen hoe ik er in het verleden bij heb gezeten

Het is onderhand alweer 3 jaar geleden dat ik begonnen ben met de HyperVen en nu durf ik wel zeggen dat het me wel degelijk veel heeft geholpen. Ik heb soms nog wel klachten, maar echt niets in vergelijking met hoe het geweest is. Ik kan me haast niet meer voorstellen hoe ik er in het verleden bij heb gezeten. Wat ik best spijtig vind, want de waardering voor het goed voelen kan ik daardoor niet vasthouden. 

Ik ben blij dat ik m’n eigen weg heb gevolgd

Zo’n 2/3 maanden in het jaar HyperVen ik nog steeds. Het voelt als iets om m’n lichaam weer op te laden en iets waar ik op terug zou kunnen vallen. 
Ik weet nu dat het mijn zwakke punt is en dat ik de goede dingen moet doen. In de jaren van ellende ben ik niet serieus genomen; ‘ga fijn aan de medicatie, volg een therapietje en je moet er mee leren leven’. Zo zit dit eigenwijze dametje niet elkaar en ik ben blij dat ik m’n eigen weg heb gevolgd. 

Groet, Lenah