Mijn ervaring met HyperVen

Hoi allemaal, via deze rubriek wil ik graag mijn ervaring met HyperVen kwijt. Hoe het mij is vergaan sinds ik in augustus ben begonnen met de HyperVen therapie. In het begin schommelden mijn scores enorm! Wel merkte ik al na enkele weken dat mijn klachten afnamen. Minder vaak en minder heftig. Ik had – zoals bijna alle lijders aan chronische hyperventilatie – last van de meest voorkomende symptomen en klachten. Vooral de duizeligheid maakte mij erg onzeker en angstig.

Mijn beginscore was 33,4 en ik zit nu op 104,1

Na verloop van tijd werden mijn scores zeer stabiel en klommen per week maar met een paar tienden. Mijn beginscore was 33,4 en ik zit nu op 104,1. Het klimt nog steeds heel langzaam dus ik ga nog even door. Heel af en toe heb ik nog wat last van duizeligheid, maar voor de rest heb ik geen klachten meer. 

Vooral drukke winkels zijn nog obstakels die ik niet durf te nemen

Er is alleen nog iets waarvoor ik iedereen wil waarschuwen. Doordat ik zo angstig was ging ik bijna niet meer de deur uit. Daar heb ik nu tamelijk veel problemen door gekregen. De klachten zijn bijna weg maar ik durf nog steeds niet overal naar toe te gaan. Vooral drukke winkels en zo, zijn voor mij nog obstakels die ik niet durf te nemen. Ik moet mezelf dwingen om weer naar buiten te gaan en een normaal leven te gaan lijden. Dat kost mij ontzettend veel moeite want ik ben mijn zelfvertrouwen kwijt.

Gisteren ben ik weer op de fiets naar een ander dorp geweest

Gisteren ben ik weer op de fiets naar een ander dorp geweest
Gisteren ben ik weer op de fiets
naar een ander dorp geweest

Blijf dus tijdens de sessie zoveel mogelijk de dingen doen die bij het dagelijks leven horen is mijn advies. Gisteren ben ik weer sinds lange tijd op de fiets naar een ander dorp geweest en ben zelfs de markt op geweest. Ook zo’n plek waar ik niet meer naar toe ging. Ik moet het allemaal weer op zien te bouwen. Ik wil wel maar durf nog niet zo goed. Mijn hyperventilatie is praktisch over maar ik zit nu nog met het probleem om weer overal naar toe te durven gaan.

Het programma heeft mij enorm geholpen en wil dan ook iedereen heel veel succes toewensen en een hypervrij leven gewenst !!!!!

Groetjes,
Marcha