Mijn hele hyperventilatie verhaal

Mijn hele hyperventilatie verhaal. Ik ben er bijna en misschien heeft iemand er wat aan. Ik ben altijd een erg betrokken persoon geweest en goed in wat ik deed. Bovendien duidelijk een ADHD’er waar ik trots op was “want ik deed 2 x meer dan een ander in dezelfde tijd” Van jong volwassen tot net over m’n 40e in buitendiensten en in het betere computer gebeuren gewerkt. De laatste 15 jaar daarvan had ik een jaar kilometrage van 100.000 km.

Erg korte nachten waren het resultaat

Maar ik had ook nog meer dan voldoende tijd om als ouder actief op school te zijn en in een commissie van de gemeente te zitten. Toen de sporthal in ons dorp klaar was met een paar mensen een succesvolle badminton vereniging opgezet en jaren bestuurd.  Erg korte nachten waren het resultaat, maar dat gaf niet “de meeste mensen gaan dood in bed dus daar moet je zo min mogelijk komen”.

Ik bleek letterlijk lichamelijk opgebrand

Ik bleek letterlijk lichamelijk opgebrand

Vakanties vaak een aantal dagen ziek op bed, maar dan weer lekker op de surfplank of onder de hangglider. Kort na 40e was het ineens op. Enorme allergieën en uiteindelijk . Ik moest wandelen en met de beesten onderweg gaan praten, s’avonds met mijn voeten in wissel baden om rustig naar bed te kunnen. Ik lach er nu om maar toen was rustig wandelen minimaal 6 km in het uur, praten met de beesten….die is gek. De wisselbaden ging met de laptop op schoot en vakliteratuur naast me. Het hielp allemaal niets natuurlijk.

Alles even fanatiek gedaan

Maar met mijn ingebakken blijheid na de nodige maanden gelukkig weer aan het werk en op zoek. Meditatie, massage cursus gedaan, spirituele cursus “hoe aard ik mijn dieper weten”. Ik kan nog wel even door gaan maar jullie begrijpen het nu wel, uiteraard alles even fanatiek gedaan. Toch heb ik wel wat geleerd, ik ervoer dat ik nooit met werk bezig was, maar “ik werk was”. Ik zat erin en ik heb uiteindelijk geleerd daar enigszins mee om te gaan. Maar ik viel regelmatig in mijn valkuilen. IK HOUD VAN STRESS en mijn werk is altijd erg leuk geweest. Problemen zijn alleen maar uitdagingen! 

De valkuilen bleven bestaan

Ik denk dat het plaatje duidelijk is. De laatste 13 actieve werkjaren een binnenfunctie gehad wat enig rust gaf. Maar de valkuilen bleven bestaan en de gezondheid en het energie niveau waren niet meer echt geweldig.  Rond m’n 60’ste besloten om gewoon te stoppen omdat minder voor mij geen haalbare optie was. Huis verkocht en we leven voornamelijk in Turkije. Goed klimaat, prachtig land en het was financieel haalbaar om daar een paar jaar zonder inkomsten te leven.

Ik ben ervan uitgegaan dat ik daarmee de valkuilen kon omzeilen en nog een paar leuke jaren door kon brengen. Deels klopt dat maar je neemt ook jezelf mee. In het laatste jaar wat pech gehad rechter arm 2 x naar achter uit de kom de linker 1 x naar voren. Dus behoorlijk immobiel erg veel pijn gehad en onder narcose geweest. 

Op een morgen bang wakker geworden

Op een morgen bang wakker geworden, maar geen idee waarom. Uiteindelijk veel klachten die je hier kunt lezen. ECG gehad, echo van hart en alle organen, diverse bloed proeven en uiteindelijk 24 uur met een kastje rond gelopen. Het enige wat echt afweek was te veel rode bloedlichaampjes en een urineweg ontsteking. 

Rationaliteit en emoties lagen ver uit elkaar

Ik kon de meeste zaken wel beredeneren maar mijn emoties en angsten waren er ook en die waren niet fijn. Rationaliteit en emoties lagen ver uit elkaar. In een van de zoektochten op het web “de HyperVen therapie” ontdekt en daar veel herkenning gevonden. Ondanks dat ik vond dat niet al mijn klachten hier thuis hoorden wel begonnen met HyperVen. 

Ik ben er nog niet helemaal maar ik ben meestal weer blij. Een aantal dingen die echt veranderd zijn: 

  • Mijn hartslag is in rust van 80 naar 60 gegaan en veel oppervlakkiger. 
  • Bijna nooit meer druk in mijn hoofd en suizen in mijn oren. 
  • Mijn darmen zijn rustiger dan ze in heel veel jaren zijn geweest. 
  • Mijn ademhaling is weer gezakt en in rust bijna alleen buikademhaling. 

Ik gebruik HyperVen als een handvat in de dag

HyperVen is voor mij meditatief

Ik gebruik HyperVen nu 1 x per dag. Dat doe ik omdat, toen ik in overleg gestopt was, ik een enorme dip heb ervaren. Ik gebruik HyperVen als een handvat in de dag. Bovendien ervaar ik dan een soort bevestiging dat het goed gaat. Het is voor mij dicht bij meditatief en soms nodig om weer terug rustig te beginnen. 

Eén van de dingen die nog niet echt gaan is forse inspanning. Het is hier nu heet en er is geen enkele weg vlak. Als ik dan sportief aan het lopen ben en ik moet een flinke helling op raak ik een soort van in paniek. Mijn ademhaling gaat erg omhoog en is niet genoeg. Maar ik hoop stiekem dat het ooit ook weer gaat lukken.