Mijn huisarts geloofde niet dat ik last van hyperventilatie had

Mijn huisarts geloofde niet dat ik last van hyperventilatie had

Die artsen, een punthoofd krijg je ervan. Maar dat komt omdat veel artsen er dus echt weinig verstand hebben van chronische hyperventilatie. Van andere dingen weten ze heus een heleboel. Ter info: mijn huisarts geloofde ook niet dat ik last van hyperventilatie had.

De therapie heeft me van 95% van de klachten afgeholpen

Ik was dus echt hartstikke ziek van alle onze zo bekende symptomen en klachten. De HyperVen therapie heeft me van 95% van de klachten afgeholpen. Volgens mij is het restje geen chronische hyperventilatie meer, maar oude stress. Mijn ademhaling is echt zo rustig als een zak zand.

Mijn huisarts is inmiddels wel overtuigd

Het verhaal van de buffers klopt trouwens ook gewoon hoor. Aan het begin van de therapie, toen ik al een week of 4 bezig was, heeft mijn huisarts het dan toch maar op laten meten. Toen zat het op de onderste normale waarde. De huisarts zei toen dat het DUS geen hyperventilatie was. Maar ik wist dat dat door de oefeningen kwam. Maar toen was mijn score dus al wel veel hoger geworden en voelde ik me ook al veel beter. Later is mijn buffer nog eens gemeten en was het weer iets hoger. Daardoor is is mijn huisarts inmiddels wel overtuigd hoor (maar nog steeds verbaasd).

Ik ben zo blij dat ik heb volgehouden

Dus het heeft gewoon gewerkt. Bij mij is ook wel gezegd dat ik naar de KNO arts moest. Ik heb vroeger namelijk ook oor-operaties gehad. Maar ik dacht “eerst HyperVen afmaken en dan kunnen we altijd nog weer naar een specialist”. En al die twijfels! Wat moet ik nou doen? En is dat HyperVennen nou wel goed? Ik heb dat allemaal ook zo meegemaakt en ik ben zo blij dat ik heb volgehouden.

Allen, ga gewoon door met oefenen en probeer ook goed om ontspanningsmomenten in te bouwen. Ik heb machtig veel respect voor jullie want ik weet zo goed hoe die nare wattige duizels voelen. 

Janne